PUBLICITAT

Neix una nova federació per engrandir la família olímpica

  • Compta amb 80 llicències i Àlex Jerez serà el president
I.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Els Clubs Tir amb Arc d'Encamp i Acció Esportiva d'Escaldes-Engordany han promogut en els darrers dies la creació de la nova Federació Andorrana de Tir amb Arc, batejada sota les inicials de FATA i que serveix per engrandir encara més la família olímpica d'un esport que no té ni una setmana de vida i ja ha vist com se li afiliava un tercer club, el Club d'Arquers d'Escaldes-Engordany. De fet el representant del COA, François Garcia, va convidar-los a la pròxima assemblea: «Serà a mitjans de desembre i l'esperem».

La nova entitat compta amb una xifra que ronda les 80 llicències i té com a president a Àlex Jerez, un apassionat d'aquest esport vinculat des de fa més de dotze anys a l'Encamp, però que fins a dia d'avui es resistia a assumir un càrrec directiu. Arriba amb força, ja que ja té un esborrall de la planificació del 2015 –«encara no és la definitiva, ja que ha de ser aprovada en la pròxima junta», va matisar– però vol que hi hagi una cita esportiva abans de Cap d'Any: «El 6 de desembre el Campionat d'Andorra de sala al complex d'Encamp», va avançar.

Són diversos els punts a potenciar per la FATA. Per començar es treballarà en tres disciplines: sala, camp i olímpic, que comptaran amb un Nacional i a més la primera podria tenir també una lliga andorrana, amb tres o quatre cites en el calendari. A més, es vol lluitar perquè Andorra acolli una de les proves de la Copa Pirineus, en la qual també participen Espanya i França.

A nivell social la FATA vol tenir presència en la Festa de la Joventut i d'altres esdeveniments com la Fira Medieval de Sant Julià. Però sobretot interessa el vessant formatiu. Es faran seminaris de tecnificació per fer pujar el nivell però també de formació de tècnics: «Havíem de recórrer a Espanya per tenir-los però des d'ara hem d'agafar les regnes», indica un Jerez que de ganes no li en falten.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT