PUBLICITAT

La manca de sèniors rebaixa les expectatives de la Federació

  • Gutiérrez debutarà el pròxim dissabte en la Copa del Món de Levi, prova per a la qual s'ha classificat
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Esquiadors, entrenadors, preparadors i dirigents, ahir durant la presentació de la nova roba de la FAE Foto: TONY LARA

La Federació d'Esquí s'ha vist obligada a reactivar la seva secció d'alpí i apostar encara més per la joventut, ja que les baixes de Kevin Esteve i, fins que no hi hagi canvis en l'evolució de Marc Oliveras, fa que aquesta especialitat només tingui ara per ara una corredora sènior, Mireia Gutiérrez. L'andorrana, per cert, debutarà aquest any en la Copa del Món de Levi, a Finlàndia, gràcies a haver-se guanyat la plaça entre les corredores de l'equip de França de Copa d'Europa amb què entrena. Ahir es va presentar la nova equipació dels equips de la FAE, amb el patrocini de Crèdit Andorrà, que acompanyarà la Federació fins el 2018, quatre anys més, segons es va anunciar.

La FAE no vol pressió per als joves, i així ho va manifestar ahir el director tècnic, Carles Visa: «No s'ha de caure en l'error de posar la responsabilitat en aquests nois que encara són júniors». La disjuntiva era clara: o la FAE obligava a agafar la paella pel mànec a alguns dels seus joves, o decidia anar a poc a poc i apostar per una base forta. Finalment, la decisió ha estat aquesta, i els equips masculí i femení lluitaran per «millorar el rànquing FIS», segons va dir Visa, o fer un equip fort de cara als Jocs de Korea 2018. Entre mig d'això, els Mundials júniors, i només els júniors, de Hafjell (Noruega), del 5 al 14 de març, perquè pel que fa als Mundials absoluts –del 2 al 15 de febrer, a Beaver Creek, Estats Units–, aquí la FAE només contempla enviar Mireia Gutiérrez, i no Joan Verdú, que tot i ser el número u andorrà en l'actualitat, sembla encara verd per forçar tant la màquina. «Beaver Creek ho tinc pràcticament descartat, em centro sobretot en els Mundials júniors del març. És el meu principal objectiu i em queden dos anys de júnior», assegurava al respecte Verdú, que ja ha tornat als entrenaments després de la greu lesió dels passats Jocs.

En tot cas, des de la FAE s'analitza positivament el treball. «Els nostres corredors estan entre els 100 millors del món de la seva edat», va manifestar el president, Albert Coma, que hi va afegir: «La feina que fem amb els nostres esportistes és lloable».

GUTIÉRREZ, TORNADA ALS ORÍGENS / La idea és tornar gairebé als orígens, una mena de pas enrera per fer-ne dos endavant. Segons Visa, Mireia Gutiérrez torna a la Copa d'Europa «per millorar punts FIS actuals i obtenir millors dorsals», mentre que el tècnic Marc Gutiérrez va manifestar sobre la primera espasa andorrana: «Rebaixem les expectatives amb la Mimi, ha fet la pretemporada amb l'equip per tornar a les seves bases, es mira de millorar el rànquing FIS i es treu aquella pressió de ser entre les 30 de la Copa del Món, que realment si esquia el seu esquí, hi serà».

L'andorrana, però, que té el calendari europeu, competirà el pròxim cap de setmana a Levi en la Copa del Món d'eslàlom. Segons va informar Visa, l'esquiadora s'ha guanyat la plaça entre les candidates de l'equip de Copa d'Europa de França, amb el qual s'entrena després de fer la pretemporada amb el d'Andorra.

PALLÀS I RAMÉNTOL: ‘LLUITA' AMB ‘MIMI' / Pel que fa a l'equip femení, el qual el completen Sara Raméntol, Carmina Pallàs, Sissi Hinterreitner i les noves Mariona Raméntol, Marta Ribó i Noemí Mora, la idea és que aquestes tres últimes es formin amb les FIS, mentre que Hinterreitner continuï amb la seva progressió i Raméntol i Pallàs lluitin per obtenir punts de Copa d'Europa i intentar tossir a Gutiérrez en la lluita per alguna plaça de la competició continental, no en eslàlom, on se suposa a la Mimi molt més ràpida, però sí en altres disciplines. «Serà la més ràpida la que ocuparà la plaça», va assegurar Visa. «Tinc bones sensacions i més motivació i ganes que fins ara els últims dos anys amb els problemes de genoll», va dir Pallàs.

Els equips masculí i femení ara faran una viatge a Geilo-Hemsedal (Noruega), per disputar les primeres curses de la temporada que tot just comença.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT