PUBLICITAT

Quiròfan i fins el març

  • Sada no acabava de superar les molèsties al nervi ciàtic i va ser operat ahir a la tarda a Barcelona
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sada xerra amb Peñarroya en el primer entrenament amb el BC Andorra, a l'agost al pavelló Joan Alay Foto: ÀLEX LARA

Víctor Sada, fitxatge estrella del BC MoraBanc Andorra, va jugar el darrer partit l'11 d'octubre. Va ser el primer partit de conjunt de Peñarroya al Poliesportiu, però també l'última del director d'orquestra tricolor, que en la següent setmana va ser dubte fins a última hora fins que va caure de la convocatòria.

Des de llavors han passat quatre jornades sense cap notícia de millora de Sada. Peñarroya no permet parlar als jugadors lesionats i els dubtes sobre la seva evolució van anar en increment fins que ahir el club va emetre un comunicat amb molt males notícies: Sada havia de passar per quiròfan i no se l'espera fins el març. Tres mesos i mig de baixa. No deixa de sorprendre que el base de l'Andorra va ser operat ahir mateix a la tarda, a la clínica Dexeus de Barcelona.

Aquesta era l'explicació del traumatòleg del club, el doctor Sergi Francisco, qui considera que la recuperació passiva de descans absolut i antiinflamatoris no ha donat el seu efecte: «Té una hèrnia discal a nivell lumbar que li comprimeix el nervi ciàtic i això limita la seva activitat física. Hem intentat un tractament sense cirurgia però no ha sigut possible recuperar el jugador i al final hem fet una consulta al doctor Càceres a Barcelona i ens ha recomanat que s'operi».

Sada no havia patit mai una lesió d'aquesta índole. De fet no ha patit mai problemes amb el nervi ciàtic, tot i que aquesta és una lesió que floreix en molts casos en l'esport d'elit. Sada, format a les categories inferiors del Barça, va debutar el 16 d'octubre del 2003 en l'ACB i des de llavors ha jugat al màxim nivell, competició Europea i ACB durant gairebé deu temporades i ara, amb 30 anys, comença a pagar l'esforç.

Està clar que ara Francesc Solana haurà de reactivar el seu telèfon de representants perquè sense Sada, amb Zengotita encara en la seva particular pretemporada –va ser operat a l'estiu d'un genoll i fa un mes que pot entrenar– i una plantilla amb només quatre recanvis de garantia a la banqueta, portar un base s'ha convertit en una prioritat: «Ara mateix ja és urgent tancar algun fitxatge perquè ja ens han confirmat que Sada no tornarà fins el març i estarem coixos en aquest aspecte pràcticament tota la primera volta. A sobre, tenim jugadors que estan tenint molta càrrega de minuts en els darrers partits a causa d'això i per tant cal resoldre problema el més aviat possible».

De fet, fa dies que el director general i l'entrenador ja s'han reunit per parlar de la possibilitat de fer alguna incorporació. «Sabíem que això podia passar», va detallar Solana. I de fet, segons reconeix, ja s'han picat diverses portes: «Hem contactat amb alguns jugadors i estem esperant resposta».

El jugador a signar ha de ser espanyol o comunitari i segons Solana, el sondeig del mercat es basa principalment en dos requisits: «Ha d'estar lliure o que tingui una clàusula per desvincular-se gratis del seu club si el truquen de l'ACB. Sobretot als països de l'est d'Europa, és habitual afegir aquest tipus de clàusula en els contractes», va recordar.

DERROTA DEL B AMB EL COLBLLÀNC / El filial que dirigeix Carles de Bofarull va perdre el dissabte al Joan Alay davant l'Aracena-AEC Collblanc per un igualat 62-67. Els andorrans van anar al descans cinc punts per sota que van acabar sent decisius. Felipe va ser el màxim anotador (12 punts) i el millor valorat (18) per a un BC Andorra B que va pagar amb la derrota el baix encert des de la línia de 3 punts (4 de 21, un 19%) per sumar la tercera derrota en quatre partits. El dissabte vinent toca visita a Arenys, amb tres guanyats i un de perdut.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT