PUBLICITAT

Esforç i treball per ser entre els millors

  • Les categories U14 i U16 es preparen durant quatre anys per intentar arribar a competir en el Circuit FIS
ALBERT CANES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els joves de l'equip de tecnificació de la FAE durant l'entrega de premis de la temporada passada Foto: FAE

Semblarà una obvietat que la competència és molt dura en la base de l'esquí, l'esport nacional per excel·lència. Però les dificultats que representa ser entre els millors d'aquest esport al país es multipliquen i són més gran del que es pensa, gràcies a la filosofia d'esforç que s'ensenya en l'equip de tecnificació de la FAE. La qualitat, l'estat físic i els estudis són els tres pilars bàsics per formar part d'aquest equip, en la qual es pot passar a formar-ne part a partir dels 12 anys, en la categoria U14, i més endavant en la U16.

La qualitat es mesura en funció d'uns punts que s'atorguen en funció dels resultats de les curses realitzades i que han de ser inferiors a uns paràmetres que estableixen des de la FAE. L'estat físic, el segon dels tres punts cabdals per formar part de l'equip de tecnificació, es mesura a partir d'una sèrie de 10 proves físiques que es realitzen a principi i final de temporada. La nota mitjana de la totalitat dels tests ha de ser aprovada per poder formar part del grup. Finalment, els estudis és el tercer pilar bàsic necessari per formar-hi part. És necessari assolir els cursos i tenir uns informes positius per formar part del grup. Tots aquests punts tenen el mateix pes entre ells i cap és més important que un altre.

Una vegada ja formen part de l'equip de tecnificació els joves segueixen un programa d'esqui i estudi que la FAE ha pogut acordar amb gran part de les escoles del país. Aquest programa consisteix en cinc dies d'esquí a la setmana --dissabte i diumenge, i a més a més, dimarts, dimecres i dijous-- i després recuperen les hores d'estudi durant la tarda amb classes particulars.

Tot plegat, serveix per poder millorar el nivell dels joves esquiadors andorrans i entrar a l'equip nacional i al Circuit FIS, tot i que són pocs els que ho acaben aconseguint: l'esforç i les ganes són el que determina qui acaba entrant i qui no.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT