PUBLICITAT

La Massana preveu cinc anys més d'austeritat en els pressupostos

  • Pel 2015 es preveu seguir eixugant deute tancant amb superàvit
IMAR MARTÍNEZ
LA MASSANA

Periodic
Els consellers de la Massana en una sessió de comú anterior Foto: TONY LARA

El Comú de la Massana va aprovar ahir el projecte de pressupost previst per l'any vinent, que es tancaria amb un superàvit de 51.840 euros. La previsió de despeses se situa en 12,14 milions d'euros, mentre que els ingressos s'han calculat en uns 12,19 milions. D'aquesta forma, la parròquia tancaria un any més amb superàvit i seguiria eixugant deute.

Des de la majoria van apuntar que, si es compleixen les previsions, es tancarien els quatre anys de mandat comunal amb una rebaixa de l'endeutament de més de 10 milions d'euros. A més, caldria afegir que amb l'operació d'emissió i subscripció de participacions de l'Estació de Muntanya d'Arinsal Pal (EMAP) per part de les entitats bancàries del país, el deute de l'estació es va reduir en 19 milions d'euros. El conseller de Finances del comú, Miquel Llongueras, va assegurar que «es preveu que en quatre anys el deute total passi dels 43 milions als 14 milions d'euros».

Austeritat / Tot i les xifres positives, tant majoria com oposició van coincidir en afirmar que «cal seguir el pla de viabilitat» que es va fer al gener del 2012. Per tant, segons va admetre el conseller de l'oposició, Jordi Serra, encara falten «quatre o cinc anys de cura d'austeritat» per tenir la situació «més o menys estable».

Tot i que Serra va reconèixer que han treballat conjuntament amb les diferents comissions per elaborar els pressupostos i que veuen bé el projecte, es van abstenir en la votació. A més, va afegir que «han seguit moltes de les recomanacions que els hi vam fer i portàvem al programa electoral».

Inversió / Tot i que el percentatge d'inversió es reduirà un 4% respecte aquest any, la previsió és d'1,6 milions d'euros, el que representa gairebé un 192% més que el 2012. El cònsol major de la Massana, David Baró, va explicar que les inversions més grans es faran «per acabar el projecte de l'edifici dels Arcs –530.00 euros– i en l'eixamplament de la carretera de l'Aldosa –200.000 euros».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT