PUBLICITAT

Partit clau abans de Nadal

IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Són ja quatre les derrotes consecutives del BC MoraBanc Andorra i diumenge hi ha partit a Sevilla, contra un clar rival directe en la lluita per eludir el descens. Joan Peñarroya treu ferro a la importància d’aquest duel i sosté que «passi el que passi, queda molta lliga» però la realitat és que es tracta d’un partit de vital importància. La taula i el calendari que s’apropa així ho indiquen. 

Després d’onze jornades queda clar que cada equip ja sap en quin front ha de lluitar: la zona baixa. El del MoraBanc és no baixar i el Sevilla, que té el mateix bagatge –3 victòries i 8 derrotes– juga la mateixa lliga. Guanyar sobretot, i tenir a favor l’average en menys mesura són detalls que quan acabi la temporada regular, poden donar una permanència o condemnar a l’abisme. Les paraules del tècnic egarenc, però, anaven en una altra direcció: «És un partit important perquè volem trencar una ratxa negativa, pel rival que tenim davant i perquè necessitem donar un pas endavant a domicili però passi el que passi, quedarà molta lliga per endavant i hem d’estar tranquils. Els partits transcendents no han arribat tot i que aquest té la seva importància». «Per a mi és un partit més; tots són importants», van opinar Thomas Schreiner i Kaloyan Ivanov. Queda clar que el vestidor també es pren aquest partit com un més.

D’altra banda, els tricolors encara no s’han enfrontat als dos grans i el calendari que es presenta en el pròxim mes es pot fer molt coll amunt: CAI la setmana vinent a casa, Estu fora, Madrid a casa, Obradoiro fora i Barça a casa per acabar la primera volta.

Enmig d’aquesta final anticipada estan pesant les quatre derrotes consecutives, que han anat generant dubtes al vestidor i decisions contundents, com les de desfer-se de Zengotita i Román Martínez –qui ja no tenen ni la confiança de Peñarroya ni minuts tot i que el fons d’armari sigui just per una categoria com és l’ACB–, per poder fer alguna incorporació que ajudi l’equip a ser més competitiu. Perquè ara mateix ningú no està content ni amb els resultats ni amb el joc. «Voldríem estar millor i hem de trobar solucions», analitza Peñarroya. «Com començar sense concedir, que fa que el rival es trobi còmode a la pista ja d’entrada; guanyar més rebots ofensius, millorar les situacions de tir, els rendiments individuals i algunes situacions del nostre joc».

En aquesta línia, l’entrenador del conjunt andorrà també sap que la condició mental del vestidor tricolor no es troba en el millor moment. Tot va unit. Les derrotes donen problemes i les victòries, harmonia. «Quan t’adones que les coses no van bé perds ‘xispa’ i això s’ha de recuperar. Hem de ser sòlids en defensa i a partir d’aquí créixer», va admetre deixant clar també que, assumint les vuit derrotes acumulades fins a dia d’avui, el rival de diumenge té els mateixos números però a la riba del Guadalquivir es respira un altre ambient: «Sembla que nosaltres estem al pou dels pous i d’altres com el Sevilla estan en èxtasi total quan estan en la mateixa situació que nosaltres. Sembla que lluitin per jugar la Copa... Els extrems són sempre dolents».

 

L’EFECtE JAWAI / Nathan Jawai és l’home que gairebé es pot afirmar que reforçarà la pintura del MoraBanc des de fa uns dies i ahir el seu fitxatge encara no havia quallat. Ahir no es va parlar res del tema però les negociacions estan molt avançades i segons s’afirma des del club sembla que el seu fitxatge es produirà en breu. La incògnita està en saber, en cas que acabi signant amb el MoraBanc –que es dóna per fet–, si jugarà a Sevilla. Sense dubte seria un revulsiu de luxe abans d’un partit d’aquesta magnitud. El gegant australià estava ahir a Espanya. Un senyal immillorable de que s’apropen les postures, però abans de que ell signi, ha de marxar Roman Martínez perquè quedi lliure una plaça d’extracomunitari.

Amb o sense Jawai, el MoraBanc viatjarà demà a Sevilla sense complexos, disposat a frenar la ratxa negativa de resultats i a agafar una mica d’aire, que ja és necessari. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT