PUBLICITAT

Calendari curt per a tots

  • Amb només quatre Copes del Món, la primera gran cita seran els Mundials
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

El calendari de surf de neu de la FIS fa pena. Podem dir que és curt, però en realitat és excessivament curt, ja que en aquesta temporada 2014-2015 només es disputaran tres cites, les d'Squaw Valley, Veysonnaz i La Molina. La cita de Montafon, que s'havia d'haver disputat aquesta mateixa setmana, no s'ha celebrat per la síndrome generalitzada en aquests mesos de novembre i desembre en tota Europa: la manca de neu. «Tenim més neu aquí a Andorra que a fora», va dir el Lluís Marín aquesta setmana en una frase tan eloqüent com la dura realitat.

Les condicions, però, són les mateixes per a tots els esportistes, perquè si bé Marín està patint perquè no té competicions abans dels Mundials de Kreischberg, els Omar Visintin, Alex Pullin, Luca Matteotti, Markus Schairer i companyia estan en idèntica situació. Per això, i no per una altra cosa, el passat 3 de desembre tots es van veure les cares en una cursa de la Copa d'Europa, a Pitztal (Àustria), en un circuit de baix nivell, però on almenys van poder posar a prova el seu surf tot comparant-ho, d'alguna manera, amb els rivals.

DE PRIMER PLAT, ELS MUNDIALS / El petit drama del 2015 ja no té solució, així que la resignació és el que toca. Els Campionats del Món, el 15 de gener a Kreischberg, seran la primera trampa, tot i que els equips miren de trobar alternatives, com ara que el bloc francès amb què entrena Marín es planteja fer una estada o buscar alguna competició abans per acabar de perfilar els estats de forma i la intensitat que requereix una cursa com la del Mundial, on tothom va a mort i no hi ha treva.

LA COPA DEL MÓN, TOTA AL MARÇ / La Copa del Món, la gran cita habitual en què la FAE i Marín posen el seu punt de mira, enguany es redueix a tres cites, i totes al mes de març. Squaw Valley el dia 5, Veysonnaz el 13, i La Molina el 20. Els riders és jugaran a una carta, en un només un mes, tota la temporada.

SER AL TOP 15 MUNDIAL / La FAE ha situat els objectius de la Copa del Món per a Marín en el Top 15. Una posició que, amb un calendari tan curt, obliga a puntuar en totes les cites però, a més, «a ser en les finals de totes», segons va manifestar el director tècnic de la FAE, Carles Visa. No és, en tot cas, cap bogeria, perquè Marín ha demostrat sobradament que el seu nivell és aquest i, qui sap, encara una mica més alt com per donar una grandíssima alegria a tot un país.

TEMPORADA «MOLT ATÍPICA» / «És una temporada molt atípica», va assegurar Marín aquesta setmana en roda de premsa. El surfista de neu de la federació va destacar la cita dels Mundials –«és una competició que es fa cada dos anys i volem anar per estar en la final», va dir–, de les ports de tots els corredors i de les «incògnites» de «tots», «perquè no ens haurem pogut comparar en una pista de la Copa del Món».

Marín, fins el moment, només ha pogut competir a dues proves, les dues a Pitztal (Àustria), el passat 3 de desembre, on es van disputar el Campionat Nacional d'Àustria, on va ser 17è amb 50.40 punts, i la prova de la Copa d'Europa del dia següent: 13è amb 100 punts.

ELS X-GAMES, DE MOMENT SENSE BITLLET / Marín no té bitllet per als X-Games d'Aspin (21 al 25 de gener) perquè l'any passat no va participar-hi tot i tenir el bitllet en aconseguir-ho per mèrits esportius, ja que la lesió a l'espatlla que es va fer dies abans de la Copa del Món de Vallnord s'ho va impedir. Aquest fet fa que per al 2015 l'organització no l'hagi guardat una plaça, i si vol anar la condició és ser finalista en almenys una Copa del Món. Com per calendari això no és possible, Marín ha escrit a l'organització per veure si hi hagués alguna opció de poder estar present, cosa que l'aniria bé per imatge.

L'ANY DE MAEVA ESTÉVEZ / Però si es mira el punt positiu d'aquest calendari curt, la FAE hauria de veure l'oportunitat que es presenta perquè en aquesta temporada la seva corredora Maeva Estévez podrà córrer entre l'elit mundial. Com que en categoria femenina la problemàtica amb la manca de neu és la mateixa, el calendari també és igualment curt, i moltes de les riders de la Copa del Món, amb gana de carreres, se citaran en el circuit europeu. «La Copa d'Europa serà complicada perquè hi haurà moltes corredores de la Copa del Món, però això és bo perquè hi haurà més nivell i puc progressar més», va manifestar Estévez, que en tot cas té en el punt de mira classificar-se per als Mundials júniors: «Ho he de fer bé en la Copa d'Europa per poder anar a Xina». Yabuli acollirà la prova on s'espera una Estévez al màxim.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT