PUBLICITAT

L'avançament de les rebaixes perjudica els petits comerços

  • Ahir es va donar el tret de sortida al període de reducció de preus
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Ahir van començar oficialment les rebaixes de la temporada d'hivern 2014/2015, per infortuni dels petits i mitjans comerços. Els negocis menys vasts mostren obertament el seu descontent amb la Llei del Comerç i la promesa de Govern, que — suposadament — havia d'equilibrar el poder de decisió de tots els empresaris dedicats al comerç, propiciant un marc de fons favorable al debat i la posterior presa de decisions. Per exemple, l'estipulació del calendari de rebaixes.

Des de divendres, tots els comerços que així ho van desitjar,podien vestir els seus aparadors amb els cridaners percentatges de descompte, amb les xifres que atrauran els procrastinadors compradors que esperaven l'ocasió per començar a cercar els regals més escaients i al millor preu perquè els Reis Mags duguin als seus propers.

Aquesta és precisament la font d'indignació. Si bé el passat mes de maig el Govern va regular dos períodes de rebaixes per any mitjançant l'aprovació de la Llei de Comerç, els grans grups comercials se les enginyen per oferir als consumidors preus més atractius que els de la seva competència directa.

Queixes/ En primer lloc, els propietaris de petits negocis del país mostren el seu desacord amb el calendari de rebaixes estipulat. Depèn de l'acord que sorgeixi de les reunions entre petits i grans comerços, però les de la temporada d'hivern solen fixar-se pocs dies després de mitjans de mes. Els petits comerciants consideren que, per als seus establiments, és inviable que l'època de rebaixes comenci abans de l'inici de les festes nadalenques. Segons el seu parer, «haurien d'arrencar el dia 26 de desembre, passats alguns dels dies de l'any en què més s'incrementa el consum per part de la societat». En aquesta línia, argumenten que «cap ciutadà, sabent que hi haurà descomptes importants a partir del dia 19, no comprarà abans d'aquesta data». L'escassa venta durant les dues primeres setmanes del mes, sumada als preus reduïts de les dues darreres, fa que «el mes de desembre sigui un desastre per a nosaltres», afirmen.

A més, afirmen que «el fet que la Llei dicti que les rebaixes només poden fer-se durant determinats mesos» no impedeix que els grups forts facin rebaixes «encobertes sota el nom de promocions» o que vagin posant «determinats productes a un cost inferior de l'habitual». Un dels exemples que van posar és el Black Friday, les tradicionals rebaixes importades dels Estats Units que havien de durar un dia i que, per contra, «alguns dels grans establiments van allargar durant tot el cap de setmana». Els empresaris, però, agraeixen l'ímpetu de les institucions en organitzar actes per dinamitzar els eixos comercials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT