PUBLICITAT

La nova seu de la Justícia comença a agafar forma

  • Dimarts vinent es coneixerà el projecte guanyador
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El nou president del TSJ, Joan Manel Abril, durant l'acte de presa de possessió a Casa de la Vall, ahir. Foto: J.R.

El nou edifici de la seu de la Justícia que s'ubicarà a la zona del Prat del Rull de la capital, a l'actual aparcament de Tobira, comença a perfilar-se fruit del concurs d'idees que va convocar el Govern. Una comissió tècnica presidida pel ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, es va reunir ahir a la tarda per escollir les tres ofertes finalistes. Segons va anunciar el president del Consell Superior de la Justícia, CSJ, Enric Casadevall, al concurs es van presentar 16 iniciatives amb un cost mig d'entre 16 i 20 milions d'euros per projecte. Un cop es conegui la idea guanyadora s'establirà un termini de dos mesos per enllestir l'avantprojecte i quatre mesos més per a la redacció del projecte definitiu que té un pressupost inicial de 22 milions d'euros.

Casadevall va explicar que la comissió encarregada d'escollir-ho formada, entre d'altres, per nou representants de l'àmbit de la judicatura, ministeris d'Iinterior i Justícia, i d'Economia i Territori , el Comú d'Andorra la Vella i el Col·legi d'Arquitectes, va valorar durant tot el procés aspectes com ara «els circuits interns de les pròpies instal·lacions o elements arquitectònics».

El màxim responsable del CSJ confia que es compleixi el calendari previst i, per tant, les obres de les noves dependències judicials puguin començar després de l'estiu vinent i finalitzades al 2017.

La superfície dels terrenys de 14.000 metres quadrats quedarà totalment urbanitzada amb l'execució dels vials en tot el seu perímetre. Les actuals dependències judicials daten de 1993. Els arquitectes són els encarregats del disseny exterior d'un edifici que es pretengui sigui el més funcional possible.

El nou edifici disposarà de 10 sales de vista i 14 batllies a banda de quatre cel·les separades al subsòl que estaran connectades amb les sales d'audiència. A la planta baixa s'ubicarà el registre civil que tindrà un accés independent des de la via pública. Les plantes superiors seran ocupades per la Fiscalia, el Tribunal de Corts i el Tribunal Superior de Justícia.

NOUS MAGISTRATS / La Casa de la Vall va ser escenari ahir de la presa de possessió de dos nous magistrats, un d'ells ocuparà el càrrec de president del Tribunal Superior de la Justícia, Joan Manel Abril Campoy que substitueix des del mes d'abril passat a Eulàlia Amat. Carles Cruz Moratones és l'altre nou membre d'aquest òrgan judicial.

Abril va destacar en el seu discurs que la nova seu de la judicatura «redundarà en l'eficàcia i eficiència de la justícia andorrana» per tal de seguir treballant per oferir «al justiciable una justícia de qualitat».

De la seva banda, Casadevall va valorar de forma molt positiva la feina feta des del Govern i el Consell General que s'ha traduït «en una productiva activitat legislativa» que a partir del proper any «toca comença a implementar».

Entre els reptes que s'ha fixat el CSJ pel 2015 destaca la posada en marxa del procés d'informatització en tot l'àmbit judicial i, en una segona fase, implementar el portal de professionals, el qual resta pendent ara de l'aprovació, en la propera legislatura, de la nova llei de signatura electrònica. En aquest sentit, el nou executiu sortit de les eleccions de la primavera vinent, haurà de decidir sobre «si la mateixa serà en forma de codi digital o en targeta, entre d'altres», va concloure. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT