PUBLICITAT

La Federació signa un conveni amb l'espanyola

  • Serà de tres anys i permetrà els jugadors andorrans gestionar l'hàndicap
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Espot i Escauriaza es donen la mà, ahir Foto: EL PERIÒDIC

El president de la Federació Andorrana de Golf (FAG), Xavier Espot, i el seu homòleg espanyol, Gonzaga Escauriaza, han tancat un conveni de col·laboració per tres anys prorrogables amb el desig d'enfortir la cooperació entre els dos països, les bones relacions i l'ajut per fer desenvolupar conjuntament aquest esport, tant a nivell social com competitiu.

Així doncs tots els jugadors federats d'Andorra podran participar en les competicions oficials que organitzi l'entitat que regeix al país veí del sud utilitzant els mateixos mecanismes informàtics ja existents a la Federació Espanyola (el sistema central d'hàndicaps) per gestionar la pujada o baixada de l'hàndicap. Fins fa ben poc que no existia la FAG, qualsevol jugador amb llicència andorrana podia jugar un torneig a Espanya però oficialment era com si no el jugués. No afectava per al rànquing.

De manera recíproca, la Federació Andorrana autoritza la participació en competicions oficials dels federats espanyols amb hàndicap actiu i llicència en vigor en les mateixes condicions que les previstes per als jugadors estrangers residents al Principat, ajustant els d'aquells espanyols que participin en competicions oficials organitzades per l'entitat que presideix Espot.

EL PRÒXIM PAS, LA INTERNACIONAL / Aquest és un pas més de la recent creada FAG per continuar fent créixer el golf al Principat. No fa gaire el propi Espot va anar a Portugal a una assemblea ordinària perquè Andorra fos admesa com a membre de ple dret de la Federació Europea i va rebre un sí rotund. El pròxim pas serà el de fer-ho amb la Internacional, de manera que un golfista andorrà ja tindrà les mateixes possibilitats que qualsevol altre país. Tampoc hauria d'haver-hi problemes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT