Bon Nadal

• Primera victòria a domicili contra un rival directe que suposa una bombona d'oxigen després de quatre derrotes consecutives
SEVILLA

Marc Blanch, amb la pilota fa un canvi de ritme i s'escapa d'Oriola en una acció d'atac del BC MoraBanc Andorra contra el Sevilla Baloncesto, ahir al Pavelló Municipal de San Pablo Foto: ACB MEDIA /B. PÉREZ

El BC MoraBanc es va imposar ahir amb autoritat a la pista del Sevilla, de manera que aconsegueix la primera victòria a domicili i a sobre contra un rival directe. 57-77 i un +20 d'average que pot acabar sent molt útil quan acabi la fase regular o que no serveix de res, però el que està clar és que el conjunt que dirigeix Joan Peñarroya ha posat punt i final a una ratxa de quatre derrotes consecutives que estava fent florir els nervis al vestidor. Els triomfs són capaços de canviar-ho tot. Sense dubte, serà un Bon Nadal.

S'enfrontaven al San Pablo dos equips igualats a tres victòries i vuit derrotes. Ha caigut el Sevilla i la conseqüència és que entra en la zona de descens en benefici del Fuenlabrada, que amb MoraBanc i Tenerife van ser els tres únics equips capaços de guanyar dels nou que tenien més derrotes que victòries. Una jornada propícia sense Sada ni Jawai.

Qui sap si l'arribada del gegant australià ha servit per esperonar o espantar als jugadors de pintura però el cas és que només un va saber reivindicar-se: Trías va passar bastant desapercebut en l'operació Giralda (10 minuts, 0 punts, 1 rebot), Ivanov més o menys com sempre (26 minuts, 7 punts, 7 rebots) i Bogris va estar superb, vivint la millor actuació amb la samarreta tricolor (30 minuts, 20 punts, 6 rebots).

El Sevilla, malgrat la mala trajectòria en la Lliga Endesa, arribava a la cita després de classificar-se per al last 32 de l'Eurocup tot i perdre a Praga. El cas és que tot i posar-se per davant, el 2-0 va ser l'únic avantatge a favor. D'aquí es va passar al 2-7 i al 8-17, amb un Bogris que en 8 minuts ja portava 10 punts.

El grec continuaria el seu recital particular fent la primera cistella del segon quart que trencava la barrera de deu punts de diferència (10-21). Adormits, lents, tous i sense idees, els d'Audie Norris volien refer-se, retallar diferències, ficar-se en el partit, però entre Navarro, Bivià i Blanch el MoraBanc va mantenir els andalusos al seu lloc. Durant 3 minuts, del 15 al 18, no es va veure ni un petó a les xarxes. Això, evidentment, beneficiava els andorrans, que van arribar al descans manant per 24-33 després d'un esprint final dels locals, que van arreglar la situació quan anaven perdent de 15 i a la deriva.

El jove Hernangómez, que venia de fer-li un vestit a disseny al Barça i un altre a l'Unicaja, estava desaparescut. En la primera part només 2 punts. En la segona, 4. No va estar. Perquè els que manaven eren el ja sabut Bogris, Green i un Betinho que va fer un doble-doble (15 punts, 10 rebots) i que al tercer quart van rematar la bona feina defensiva amb cistelles que no feien més que posar encara més nerviós un Sevilla encara més erràtic, perdut al parquet i sense rumb. Així, els problemes a la pintura dels locals es van traduir en un 35-51 al minut 26.

Queda en el record la derrota a la pista del Manresa quan a falta de menys d'un quart d'hora vencia per deu punts. Així que ahir calia no baixar la intensitat, vigilar el rival i no deixar-se anar. Era qüestió de mantenir la concentració en defensa i evitar que els locals agafessin embranzida. Dit i fet. Amb el 43-58 i una tranquil·litat mai vista, s'encaraven els darrers deu minuts.

Anotava Hernangómez, responia Bivià. Ho fa Berni, replicava Bogris. Ara era Byars, Bogris i Bivià l'imitaven per partida doble. El MoraBanc responia a tot intent de remuntada. Tot això va passar en quatre minuts i l'avantatge dels de Peñarroya era encara més gran (53-70, minut 36) i ara sí, ja definitiva.

El Sevilla es va rendir i el MoraBanc, per fi, va poder gaudir d'un final favorable i plàcid en l'ACB. En tres minuts només es va veure una cistella de Porzingis. I l'últim minut va servir perquè el conjunt andorrà fes un parcial de 2-8 que deixés l'average amb el Sevilla irremuntable.

Aquest triomf donarà calma, que és el que necessita el vestidor i, com la Lliga Endesa no descansa, permetrà afrontar amb el cap una mica més alliberat els pròxims partits. L'immediat serà el diumenge vinent dia 28, al Poliesportiu contra el Saragossa; el dia 4 de gener de nou a casa davant el Reial Madrid; el 7 del mateix mes desplaçament a la pista de l'Estudiantes, l'11 a la de l'Obradoiro i el 18 ve el Barça al Principat. Elcalendari immediat és de por, per això aquest triomf deixa un regust encara més balsàmic.