PUBLICITAT

Compte enrere per l'estrena de les matrícules personalitzades

  • La reserva de les noves plaques podrà formalitzar-se a partir del dia 29 de desembre a Tràmits
MARISA DA COSTA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, a la presentació, ahir Foto: TONY LARA

El Govern d'Andorra va anunciar ahir que, a partir del proper dia 29 de desembre, podran reservar-se a Tràmits les noves matrícules personalitzades. Així, entra en vigor la Llei aprovada pel Consell General el passat 16 d'octubre i que, segons es va preveure en la memòria econòmica, podrà suposar uns ingressos d'entre 1,3 i 2 milions d'euros per a les arques públiques durant el primer any, mentre que els ingressos dels exercicis següents oscil·larien entre els 300.000 i els 500.000 euros.

Segons va informar el Ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, els interessats poden sol·licitar aquestes noves plaques tant per a vehicles que ja es troben en circulació com per als nous, i només es podrà fer un màxim de tres reserves a l'hora per tal d'evitar-ne la comercialització fora de l'administració. Una matrícula, que constarà a la carta groga a partir del moment de la seva expedició, només podrà utilitzar-se en un únic vehicle alhora, que seguirà mantenint l'ordinària i la recuperarà en cas de traslladar o donar de baixa la matrícula personalitzada.

Aquesta norma permetrà al ciutadà seleccionar fins a un màxim de cinc caràcters, que no podran consistir només en cinc dígits i l'únic que es podrà variar és el contingut de la matrícula; el disseny i la imatge continuaran sent els mateixos.

Procediments a seguir/ El cap d'àrea de vehicles, Josep Maria Calvó, va indicar que els tràmits començaran amb l'entrada de la sol·licitud de reserva de la matrícula i el pagament d'una taxa de 40,74 euros. El Govern valorarà aquesta demanda i, en un termini de màxim un mes en resoldrà la concessió. A partir d'aquí la reserva tindrà una vigència de dos mesos. Per últim, el procediment d'atribució s'iniciarà amb una sol·licitud de la matrícula a un vehicle concret, que es pagarà en el moment de recollir aquesta resolució. Les personalitzacions es donaran per ordre d'entrada i, a partir del 2015, se'n podrà consultar la disponibilitat a través d'un servidor informàtic que també servirà per agilitzar el procés. Per mantenir les atribucions, que tindran un preu d'entre 300 i 6.000 euros en funció de la combinació de lletres i xifres, s'haurà d'abonar anualment un import de 200 euros.

Criteris/ Les lletres hauran d'anar abans dels números, i el nombre de caràcters serà d'un mínim de dos. Les xifres no podran anar soles i les matrícules de cinc caràcters hauran de tenir un mínim de dues lletres per evitar coincidir amb la numeració actual. A més, les lletres hauran de ser majúscules i de l'alfabet català. Estan prohibits els signes d'Estat (AND, PROVA...), les marques registrades i les expressions lesives per a la moral i a l'odre públic. Tampoc no podran acollir-se a aquesta opció els vehicles del cos diplomàtic i consular, els que tinguin matrícules temporals, turístiques, els de prova, els antics o de museu, els especials, les motos de neu o els ginys mecànics.

Les plaques es podran recollir a l'Automòbil Club d'Andorra, que va treballar amb el Govern en l'elaboració d'aquest projecte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT