PUBLICITAT

Sola, però molt motivada

  • Íngrid Torres és l'única cadet femenina però en esport, per guanyar, també s'ha d'estar en competició H L'esperit de superació la porta a lluitar ara en el fang amb el ciclocross
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Íngrid Torres, el diumenge passat a Manlleu, durant la prova de ciclocross del Campionat de Catalunya Foto: ÈRIC BESORA

Íngrid Torres és molt jove. És encara cadet. Aquesta andorrana competeix amb el Triatló Sprint Club en diferents modalitats de ciclisme. L'hem vista en ciclisme de carretera participant el passat estiu en el Campionat d'Andorra de contrarellotge, i durant aquesta passada tardor també ha estat participant en diferents proves en què el fang, fonamentalment, és el protagonista. És el ciclocross, una modalitat no massa coneguda, amb bicicletes de carretera amb rodes més gruixudes i uns frens més oberts per poder rodar i, sobretot, controlar la màquina en uns circuits per norma bastant tècnics i exigents físicament. El passat cap de setmana, a Manlleu, Torres es va proclamar campiona de Catalunya.

Sí, és cert que la ciclista andorrana era sola en la seva categoria, però això no vol dir que el seu esforç no sigui alt i exigent. Posem-nos en situació: 21 de desembre, amb fred, amb el cel tancat, gairebé amb boira, amenaça d'aigua i fang en el terra, herba, revolts complicats, pujades i baixades, canvis de ritme i zones en què s'ha de baixar de la bicicleta per empènyer-la mentre el cor batega a mil per hora. Doncs sí, la resposta a tot això és que, tot i ser ella sola la cadet en competició, va haver de superar tots aquests obstacles.

La seva motivació és altíssima. Sap que està en una edat en què tots els quilòmetres que faci i tota la competició que acumuli tindrà un benefici més que efectiu d'aquí a uns anys, sigui el que sigui el que vulgui fer en el ciclisme. El ben cert és que possiblement ara gaudeix més que pensa en competir, i aquesta és la fòrmula.

A més, té gent al seu costat que la valora i la cuida. Com Emili Pérez –president del club i un referent per ella–, que també competeix en cada una de les curses en què Torres és present (a Manlleu, Pérez va ser 17è, mentre que també hi va córrer Joan Delgado, 27è), o el mateix Joaquim Purito Rodríguez, que en alguna ocasió fins i tot ha estat al costat d'ella per aconsellar-la en les proves de ciclocross que ha corregut.

No se sap, però, si Íngrid Torres és un fenomen a tenir en compte, però almenys sí que s'ha de valorar la feina que en fa. De fet, la pròxima cursa serà aquest pròxim cap de setmana, també de ciclocross, a Reus, en la 7a prova de la Copa Catalana. Ella seguirà formant-se, coneixent el seu cos, i qui sap si algun dia donarà alguna alegria al ciclisme andorrà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT