PUBLICITAT

Comiat d'Esteve, descens de l'FCA

  • El segon quart d'any va viure adéus com el de l'esquiador d'alpí però també les il·lusions de veure com es formava l'equip de bàsquet que havia de representar Andorra a l'ACB H A més, el River B assolia l'ascens a EBA
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El descens de l'FC Andorra, el fitxatge de Víctor Sada i la retirada de l'esquiador Kevin Esteve Foto: TONY LARA

En l'edició d'ahir, els primers quatre mesos de l'any ens van recordar les alegries però també les decepcions del principi del 2014. En els quatre següents, un adéu com el de Kevin Esteve va ser significatiu, tant com veure que arribaven a bon port les negociacions per tenir, finalment, un equip a ACB amb l'aportació del Govern i MoraBanc. La gran decepció va ser el descens a Segona de l'FC Andorra.

maig

El comiat de Kevin Esteve de l'esquí

L'esquí andorrà va rebre un cop dur al mes de maig, amb la temporada acabada i tots els corredors ja pensant en la següent, Kevin Esteve, un dels primers espases de la FAE, anunciava la seva retirada de l'esquí professional per dedicar-se en el futur a altres esports. El golf estava en el seu horitzó, tot i que ell no en volia parlar del tema, però també pesava en la decisió que en els Jocs de Sochi va patir la greu lesió de genoll, la segona en la seva carrera esportiva, que el feia reflexionar com per deixar de banda els esquís.

A banda d'això, el Giro d'Itàlia tenia entre els seus participants alguns dels seus residents, i dos d'ells es van portar la pitjor part en una caiguda fruit de la pluja i els nervis de les primeres etapes. Joaquim Purito Rodríguez i Ángel Vicioso, amb un dit i el peroné trencats, respectivament, havien de dir adéu abans d'hora. Va ser el mes, però, d'algunes alegries com la bona marxa de Joan Carchat i Joan Vinyes en el Campionat d'Espanya de Ral·lis d'Asfalt (els dos van vèncer a Sierra Morena), a més de les victòries del VPC Andorra en la Copa Pirineus i de l'Enfaf en la Segona Divisió Catalana. A més, el Sant Julià de Lòria guanyava la Copa Constitució de futbol derrotant en la final el Lusitans (1-2), i en handbol la selecció sub-20 era 4a en l'IHF Trophy.

JUNY

Descens a Segona de l'FC Andorra

El mes de juny es va iniciar amb la confirmació del descens a Segona Catalana de l'FC Andorra. La derrota contra el Balaguer a casa (1-2) sentenciava l'equip de Justo Ruiz, que tot i posar el càrrec a disposició de la directiva, va continuar d'entrenador i va fer neteja de jugadors, incloent un Ilde Lima que va acabar en l'FC Santa Coloma.

En esquí, es confirmava el que semblava un fet, que Andorra no seria escollida com a seu de les finals de la Copa del Món de 2017. Aspen, en Estats Units, es va endur el premi. Així mateix, en bàsquet de 3x3 es disputava el Mundial a Moscou, amb l'equip femení donant la cara tot i les cinc derrotes que va acumular, mentre a casa el BC River Andorra B assolia no només l'ascens a la Lliga EBA, sinó que guanyava també la Copa Catalunya. Mentrestant, la selecció de vòlei acabava 4a en l'Europeu de Petits Estats, Sant Julià rebia el Campionat d'Espanya de trial amb triomf de Toni Bou, el país acollia les FISE World Series i, el més destacat, el Govern amb 6,4 milions d'euros en tres anys i MoraBanc amb 5,2 en deu confirmaven que el nou BC MoraBanc Andorra seria a la Lliga ACB.

JULIOL

L'Europeu de Petits Estats de bàsquet

El mes de juliol, el de les activitats a l'aire lliure, va tenir per contra èxits a cobert. La selecció de bàsquet va vèncer l'Europeu de Petits Estats en derrotar en la final Malta, mentre que el MoraBanc Andorra de l'ACB començava a renovar jugadors i l'entrenador, i fitxava d'altres com Betinho. A l'Europeu C sub-18, tant el combinat masculí com el femení acabaven amb el bronze.

Així mateix, el gran esdeveniment va ser un any més l'Andorra Ultra Trail Vallnord, amb més de dos mil inscrits i amb set podis per als corredors andorrans. Per últim, 640 ciclistes van formar part de la Volta als Ports per tancar un mes magistral.

AGOST

Arriben els fitxatges del MoraBanc

L'equip que havia de jugar la Lliga ACB Endesa, el BC MoraBanc Andorra, va continuar en agost amb el capítol de fitxatges i tancant definitivament la plantilla, mentre es coneixia el seu calendari per a la campanya del retorn a la màxima categoria del bàsquet espanyol. En agost arribaven el grec Georgios Bogris, el català Víctor Sada i el mexicà Román Martínez. Mentre això passava, el club es preocupava perquè les obres per condicionar el pavelló de Govern havien d'anar molt ràpid per poder arribar a temps de la competició. Al final, a corre-cuita, es va assolir l'objectiu.

En altres esports, la Federació de Muntanyisme vivia el relleu en la junta directiva, ja que Pere Iscla deixava el càrrec i convocava eleccions per a setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT