PUBLICITAT

El rei dels 80cc serà a les GSeries BPA

GASS
ENCAMP

No faltaran les estrelles convidades del món del motor en la G4, la penúltima carrera de les GSeries BPA2015 que es disputarà demà al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa. Allà podrem trobar al rei dels 80 centímetres cúbics i icona motociclista a Espanya en la dècada dels 80. Es tracta de Jorge Martínez Aspar, tricampió del Campionat Mundial de Velocitat que als seus 53 anys serà una de les atraccions de la prova organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra.

L’espardenyer –malnom heretat que prové de la professió del seu avi– no serà l’únic famós del món del motor aquest cap de setmana. També aixecaran expectació Nani Roma i el resident Joan Barreda, dos dels dakarians més mediàtics que viuran un colze a colze en al vibrant The Duelo amb cotxes prototype, que en aquesta edició del han guanyat el campió del món de trial Adam Raga (es va imposar a Toni Bou), el pilot del DTM Miquel Molina (contra Daniel Juncadella) i el pilot de ral·lis Riku Tahko (davant Sergio Vallejo).

GEL PREPARAT PELS DERRAPATGES / Quant al circuit, s’entra en la recta final del campionat d’automobilisme sobre gel amb un escenari en perfectes condicions. No ha nevat, el fred d’aquests dies manté el gel en unes condicions ideals i la superfície és a punt per suportar el serial de derrapatges a que ens tenen acostumats. Com ja va succeir a l’anterior G3, a la prova del proper dissabte els cotxes giraran novament en el sentit que marquen les agulles del rellotge, amb la llarga recta en baixada i totes les corbes a diferent mà del que sol ser habitual. També, com a la G3, no hi haurà corba joker per evitar problemes d’incorporació.

 

EZPELETA MOSTRA LES DENTS A SOLANS / La lluita pel triomf centra la mirada en un Carlos Ezpeleta (Ford Fiesta), guanyador de l’última cita i trepitjant-li els talons –només 5 punts els separen– a un Nil Solans (Mitsubishi Colt) que segueix liderant la categoria reina de quatre rodes motrius (4RM). Per darrere hi ha  dos campions d’aquestes sèries perseguint-los: tercer és el defensor del títol com a campió de les dues darreres edicions Xevi Pons (Mini Cooper), a 34 punts, i quart Marc Gutiérrez (Peugeot), a 38, aquest seguit a només un punt per Ferran Monje (Peugeot).

En dues rodes motrius (2RM), campionat monomarca amb VW Golf Mk1, Edgar Montellà ha desbancat de la primera plaça provisional a un Lluís Bigordà que no va fer una bona G3, encara que els escassos cinc punts que els separen fan que el desenllaç a la G4 pugui ser gairebé decisiu en la classificació final. Hgas


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT