PUBLICITAT

Fornell queda fora del top-10 per un parell d'errades a l'FWT de Vallnord

  • El neozelandès Smoothy i l'americana Birnbau vencen en esquí i el gal Charlet i la suïssa Balet en surf de neu
IVÁN MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

 
L'andorrà Dani Fornell entra en la canal massa lent, ahir en la prova de l'FWT a la Portella d'Arcalís-Vallnord Foto: FWT

Vallnord ha entrat per fi en la història del Freeride World Tour (FWT) en acollir ahir per primera vegada una prova del circuit del 2015. La Portella d'Arcalís, amb un desnivell de 300 metres va ser finalment la zona escollida perquè els 50 esquiadors fora pista mostressin les seves habilitats en un terreny que no va acabar d'agradar.

El rider andorrà Dani Fornell va ser un d'ells, argumentant que l'habitual és que sigui d'un desnivell d'uns 700 metres però entenia que s'ha fet una excepció per motius de seguretat i perquè es tracta d'una cara amb una fantàstica accessibilitat per al públic. Fornell tampoc va acabar gaire content amb la 12a posició que va obtenir en esquí: «La baixada que vaig escollir era de 9,2 punts fent-la perfecta però si no hagués comés un parell d'errades hauria rascat un 5è o un 6è lloc», va indicar després de la prova.

L'andorrà va optar per fer un gran salt al final del primer tram, però va entrar en la canal massa lent, quan la seva intenció era fer-ho amb velocitat. Va continuar amb un altre salt més curt i entrar en una canal per fer un penúltim salt, de nou petit perquè s'havia passat de llarg, i acabar amb un altre llarg, saltant per sobre d'uns arbres. Potser té una segona oportunitat, si la prova de Fieberbrunn s'acaba fent també a Arcalís, però depèn de que li tornin a deixar participar amb una wild card igual que al català Aymar Navarro, que va ser 10è: «Hauríem de ser; m'encantaria i faré tot el que pugui perquè sigui així».

LORELEI TORRES, SETENA / El guanyador en aquesta categoria va ser el neozelandès Sam Smoothy, amb una baixada que va merèixer 91,25 punts mentre que en la categoria femenina la millor va ser la nord-americana Hazel Josie Barnbaum amb un 78,75 l'altra representant andorrana, Lorelei Torres, va finalitzar setena amb un descens tècnic però amb poca velocitat: «M'ha costat agafar el ritme al principi però m'he sentit sòlida i he pogut fer pràcticament tot el que volia», va indicar.

Pel que fa a surf de neu, el guanyador masculí va ser el francès Jonathan Charlet amb 90 punts i en fèmines es va imposar la suïssa Estelle Balet amb 83.

«IMATGES ESPECTACULARS» / Xabier Ajona, director de Vallnord Arcalís, es va mostrat satisfet per l'organització “En un any complicat de neu a tota Europa i amb el clima tan canviant, hem pogut fer arribar per primera vegaa l'FWT als Pirineus. Pel que fa a la cara escollida pel FWT va indicar: «No ha pogut ser a la cara que preferíem però les imatges que hem passat al món són espectaculars i això ens ajudarà a posicionar-nos en el mapa internacional».



Per a més informació consulti l'edició en paper.
 


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT