PUBLICITAT

Progrés proposa que la Catedral sigui Patrimoni de la Humanitat

  • Ordeig creu que el conjunt arquitectònic reuneix els requisits que la Unesco exigeix
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Ordeig, ahir, abans de la roda de premsa de Progrés Foto: EL PERIÒDIC

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu proposarà iniciar el procés per sol·licitar al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que seleccioni el Conjunt Monumental de la Catedral de la Seu d’Urgell com a bé susceptible de ser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco.

El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, va plantejar aquesta proposta a l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, en el marc de la reunió que van mantenir la setmana passada al Palau Episcopal.

Progrés va manifestar ahir a través d’un comunicat que la Seu d’Urgell «gaudeix d’un conjunt monumental arquitectònic (Catedral de Santa Maria d’Urgell, Claustre, església de Sant Miquel), que constitueix un patrimoni històric i artístic singular» i que dóna personalitat com a ciutat pirinenca. A més, afegeix que aquest conjunt arquitectònic reuneix molts dels requisits que la Unesco exigeix per a ser inclòs a la llista de Patrimoni Mundial. D’altra banda, des de PSC-Progrés consideren que la inclusió d’aquest conjunt monumental a la llista de Patrimoni Mundial de la Humanitat suposaria «un reconeixement internacional que comportaria un revulsiu econòmic i turístic per a la nostra ciutat».

COMPLICITATS / Ordeig va manifestar que «ara cal buscar complicitats a nivell local i entre les diferents administracions públiques per tal que la proposta arribi a bon port».

Des de l’any 1972, la Unesco (Organització de les Nacions Unides per l’Educació, la Ciència i la Cultura), a través de la Convenció sobre la Protecció del Patrimoni Mundial Cultural i Natural, promou un Pla de Protecció dels Béns Culturals i Naturals del món (Patrimoni de la Humanitat o Patrimoni Mundial –world heritage).

El Comitè del Patrimoni Mundial de la UNESCO és qui decideix la inserció de béns naturals o culturals a la Llista del Patrimoni Mundial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT