PUBLICITAT

La Massana

Les finances comunals i d’EMAP, el tema candent de campanya

CC seguirà treballant en l’estació massanenca i DA aposta per millorar-ne la gestió

Per ESTEFANIA GRACIA

Vista panoràmica des d'un dels telecabines de l'estació Pal-Arinsal.
Vista panoràmica des d'un dels telecabines de l'estació Pal-Arinsal. | ANA / C. G.
Ciutadans Compromesos  (CC) i Demòcrates per Andorra (DA) van iniciar ahir la seva campanya a la Massana amb la tradicional enganxada de cartells. Un acte que va donar el tret de sortida a les properes accions polítiques i que va servir per mostrar quines seran algunes de les línies principals que seguirà cada partit. I com ja va succeir en les darreres eleccions, la gestió i el finançament d’EMAP, seran novament un dels temes més candent de la campanya, així com el mateix finançament del comú massanenc 
En aquests sentit, el número u de la llista de CC, David Baró, va remarcar que un dels objectius principals del partit és seguir treballant en «una estació d’esquí que té ja els comptes sanejats i que actualment genera beneficis, aquest és l’objectiu que hem de mantenir, com també el compromís amb les finances de la parròquia de cara als pròxims quatre anys».

D’aquesta manera, Baró va destacar que es seguirà treballant «amb una bona gestió» pel que fa a les finances comunals. «Hem rebaixat l’endeutament i volem acabar el mandat –si som reelegits– amb un endeutament per sota dels nou milions d’euros». Així mateix, Baró va assegurar que amb aquestes darreres gestions «volem garantir un nivell d’inversions de tres milions d’euros per exercici, com ja hem fet durant aquest darrer any». Aquest fet «vol dir també fer inversions als pobles, amb serveis, equipaments i sobretot amb un rigor pressupostari, ja que hi ha un pla de viabilitat amb el que vam començar a treballar i hem de continuar», un aspecte que CC mostra també en el seu lema 'Seguim endavant!'. 
 
Tanmateix, el número u de DA, Albert Esteve, va destacar que a nivell econòmic, des del partit es vol treballar «en els atractius de la parròquia, EMAP i Vallnord, amb una nova visió molt més ampliada» per aquest darrer. «Ja que creiem que pot aportar molt més». Pel que fa a la gestió d’EMAP i Vallnord, Esteve va remarcar que s’ha de fer d’una manera «molt més professionalitzada, no pot estar amb una ingerència dels polítics com hi ha avui en dia». I en respecte a la campanya, Esteve va destacar que espera que aquesta sigui «intensa i enriquidora per a tot els ciutadans, oferint a més un projecte de país». 
 
Vers aquesta fita –i fent referència al lema de DA 'Tots som un'– el cap de Govern, Toni Martí, va destacar que calen sinergies entre les institucions i «això farà que Andorra pugui progressar, però aquest missatge també hauria de valdre per tots els partits polítics». A més, «m’agradaria que durant aquestes eleccions hi hagués un debat d’idees, i més encara, que no s’expliquin els mateixos tòpics de sempre, que ens posicionem sobre temes de transparències i competències i sobre el que pot aportar cadascun al creixement d’Andorra». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT