PUBLICITAT

Un projecte dóna a conèixer la pagesia a les escoles del Pirineu

  • S'han programat 28 tallers durant tota la tardor per fer amb més de 400 escolars
EL PERIÒDIC
VALL DE CARDÓS

Periodic
Uns pastors a la muntanya de Llessui amb el seus ramats d'ovelles Foto: ACN

L’escola de Ribera de Cardós (Pallars Sobirà) va acollir ahir un taller d’educació ambiental. Es tracta del projecte Pagesia, ramats i paisatges integrat per un conjunt d’activitats amb l’objectiu d’apropar el paisatge ramader als nens de la zona i les espècies domèstiques i vegetals que hi ha. Aquesta iniciativa també pretén donar a conèixer les infraestructures ramaderes presents al Parc Natural de l’Alt Pirineu, les seves característiques i la importància de conservar-les i gestionar-les com un valor social i cultural de l’espai natural protegit. D’aquestes activitats se’n beneficiaran més de 400 nens del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell amb 28 tallers durant tota la tardor. informa l’ACN

Aquest programa d’activitats pretén també sensibilitzar de la importància de mantenir els valors naturals i socials que han caracteritzat el paisatge ramader durant molts anys. Donar a conèixer els productes i subproductes que surten fruit d’aquesta activitat, entre d’altres la llana. Implicar als nens, pares, famílies i mestres de la comarca en el desenvolupament del programa i en les futures actuacions que es desenvolupin.

SEGONS L’EDAT / Els tallers fets a l’escola de Ribera han tractat diferents conceptes vinculats al paisatge ramader segons l’edat dels infants; els més petits han pogut escoltar el conte de la Xisvau i els més grans han treballat conceptes del paisatge ramader amb un joc i han realitzat un taller de feltre. Gràcies a aquests tallers s’està donant a conèixer la pagesia, el territori on es realitza aquest ofici i les activitats tradicionals directament vinculades a aquests dos, com són el treball amb la llana i el feltre.

Mar Balagué, Elisenda Montserrat, Anna Pou i Maria Pou són les promotores d’aquesta iniciativa. En aquesta activitat Obrador Xisqueta és l’entitat col·laboradora, amb el patrocini del Parc Natural de l’Alt Pirineu i el suport de l’Ecomuseu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT