PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

La «plaça cultural laurediana» es reforça amb ‘Hamlet’

La companyia Globe Theatre representarà el clàssic el 4 de març

Per EL PERIÒDIC

L’ambaixadora de França, Ginette de Matha, i el conseller de cultura lauredià, Josep Roig, ahir.
L’ambaixadora de França, Ginette de Matha, i el conseller de cultura lauredià, Josep Roig, ahir. | ANA / M. T.
La companyia britànica Globe Theatre, que actualment està de gira per les capitals europees per celebrar el 450è aniversari del naixement de William Shakespeare (1564-1616), representarà Hamlet a l’Auditori Claror el 4 de març. L’obra es representarà en llengua anglesa i serà subtitulada. La programació del prestigiós espectacle respon a la voluntat del nou equip de govern del Comú de Sant Julià de donar «un nou rumb» a la cultura laurediana, va explicar ahir el conseller de Cultura, Josep Roig.

Roig va explicar que els objectius de la corporació són continuar amb la programació d’obres de gran format, destinar més esforços a la promoció dels actes, i posar en marxa propostes perquè els espectadors «donin vida» als comerços i als restaurants del poble, segons informa l’ANA.

Roig va explicar que des del 2014, la companyia Globe Theatre està fent una gira mundial per presentar Hamlet, un dels drames més atemporals de Shakespeare. Roig va celebrar que la companyia es quedi a Sant Julià dins de la gira que està fent per totes les capitals d’Europa. Les entrades per a Hamlet, a 30 euros, es poden adquirir al Centre de Congressos i al web www.morabanc.ad/entrades.

El nou impuls cultural a la parròquia va començar ahir al vespre amb la representació de George Dandin, de Molière, a càrrec de la Comédie-Française. L’obra, que forma part del cartell de la 48a Temporada de teatre, s’ha pogut programar gràcies a l’Ambaixada de França i al suport de la Representació del copríncep francès. La següent cita teatral serà demà, amb la representació d’Olivia y Eugenio, que suposa el debut als escenaris del país de Concha Velasco. L’espectacle també s’inclou dins de la Temporada de teatre.

REFERENT CULTURAL / El conseller de Cultura va expressar la seva voluntat de consolidar «la plaça cultural laurediana» com a un referent al país i, per tant, l’objectiu és «atreure més públic i sorprendre’l amb una oferta de gran qualitat artística». Roig va garantir que es continuaran programant espectacles de gran format i que es faran propostes per tal que els espectadors també gaudeixin dels restaurants i comerços de la parròquia, amb fórmules com paquets o descomptes. També va avançar que s’augmentarà el pressupost per a la promoció dels esdeveniments, tot i que no va revelar quina partida es destinarà a Cultura, ja que el Comú «haurà de fer un exercici de contenció econòmica» a causa de la situació en què es troba.

D’altra banda, el conseller va explicar que les exposicions que s’organitzin a la parròquia s’organitzaran de manera que els escolars hi puguin interactuar, que es mantindrà el suport a les entitats culturals lauredianes, i que continuaran apostant per les activitats de foment de la lectura a la biblioteca. De fet, Roig va anunciar que s’està estudiant la possibilitat d’allargar l’horari d’obertura de la Biblioteca Comunal Universitària durant les èpoques d’exàmens.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT