PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Projecte Miranda obre la transhumància als visitants

La fundació recupera el trasllat des d’Alinyà a la serra de Catllaràs

Per El Periòdic

La transhumància de cavalls oberta als visitants.
La transhumància de cavalls oberta als visitants. | Projecte Miranda
La Fundació Projecte Miranda, en col·laboració amb la Fundació Catalunya-La Pedrera, està duent a terme aquesta setmana la transhumància de cavalls per a l’època d’estiu. La particularitat d’aquest moviment de bestiar és que l’activitat s’ha obert a la participació i col·laboració de visitants, de manera que se li ha donat una perspectiva no només ramadera sinó també turística. El trasllat es fa des la muntanya d’Alinyà, a l’Alt Urgell, fins a la serra de Catllaràs, a l’Alt Berguedà.
 
Producte turístic / La recuperació d’aquesta ruta de transhumància intercomarcal forma part de l’objectiu de Projecte Miranda de plantejar-la, a banda de la seva funció bàsica, com «un producte turístic impressionant, únic, solidari i transformador entre cavalls lliures i obert a les persones que vulguin participar en el trajecte». El camí es fa a peu en cinc etapes i es pot realitzar la ruta sencera o només per trams concrets.
 
Aquest dimarts el grup ha fet parada a Ossera, on han aprofitat per visitar els artesans que han donat un nom propi a aquest poble, com ara la formatgeria Serrat Gros, l’herboristeria Nogué i les melmelades de Cal Casal. Les següents aturades seran a Josa de Cadí, Tuixent i Sant Julià de Cerdanyola. L’experiència també l’estan compartint a través de les xarxes socials. Aquest dissabte, dia de l’arribada a la finca del Pla de l’Orri, s’organitzarà la Festa de la Transhumància, amb música en viu, gastronomia, danses tradicionals i animació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT