PUBLICITAT

LA MASSANA

Mig segle de servei al poble dels agents de circulació

La Llei dels agents de circulació permetrà la seva mobilitat entre parròquies

Per MARISA DA COSTA

Un grup d’agents de circulació arriba al Comú de la Massana, ahir.
Un grup d’agents de circulació arriba al Comú de la Massana, ahir. | TONY LARA
Ja fa anys que s’hi treballa i encara hi ha punts a resoldre sobre la taula, però la presidenta de la Comissió Interparroquial de Circulació, l’escaldenca Trini Marín, apunta al 2017 com a data límit per fer efectiva la modificació la Llei dels agents de circulació, que inclourà la regulació de la seva mobilitat entre parròquies. La voluntat de dotar el servei d’un caràcter més nacional que local se suma a la intenció de compartir la gerència d’una àrea que la pròpia Marín va reconèixer feixuga: els funcionaris són competència de cadascun dels òrgans comunals però les qüestions que els afecten tenen repercussió a nivell estatal.

El futur afavoriment de la mobilitat d’aquesta branca funcionarial, així com la unificació d’elements com la contractació d’una empresa per a la demanda d’uniformes, per exemple, va ser recordada ahir per la cònsol major d’Escaldes-Engordany durant la celebració de la Diada dels Agents de Circulació.

La Massana va acollir ahir l’onzena jornada dedicada als urbans, no únicament especial per les condecoracions entregades als funcionaris que enguany han complert 15, 20 o 25 anys «d’atenció a la ciutadania» sinó per celebrar-se mig segle d’ençà el naixement d’aquest servei.

Davant les desenes d’agents parroquials i les autoritats aplegades per commemorar la diada, el cònsol amfitrió, David Baró, va aprofitar l’ocasió per comunicar als protagonistes «el profund agraïment» per la seva labor i «professionalitat» en les vegades d’exercir com a «llaços de proximitat amb els ciutadans» i pel seu esforç en pro de «mantenir l’ordre» en conjunt amb els altres cossos especials del país. La presidenta de la comissió de circulació va reiterar-se en la gratitud per «assegurar l’assistència i la seguretat dels ciutadans» malgrat que, va reconèixer, en ocasions és «molt exigent» i «poc comprensiva». No obstant això, Marín va erigir-se com a portaveu de la societat per reconèixer la feina dels agents i desitjant que això els serveixi «d’estímul per renovar-se constantment». En aquest sentit, va voler comprometre’s a esmerçar «esforços» en pro de la formació d’aquests treballadors públics.

El cap de Govern, Antoni Martí, també va intervenir en els parlaments posteriors a la missa de celebració de la diada. Després de fer referència a la seva etapa com a cònsol d’Escaldes-Engordany i bromejar amb la durada del seu discurs, el dirigent va assegurar que «més tard o més d’hora veurem que mancomunant serveis es pot donar encara més sentit» a la celebració d’aquesta diada, la qual es va anticipar a qualificar de «nacional».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT