PUBLICITAT

LA MASSANA

L’ENA estrena temporada amb una nova triple direcció artística

Joan Hernández, Mònica Vega i Alfons Casal relleven Robles

Per EL PERIÒDIC

Joan Hernández, Mònica Vega i Alfons Casal, ahir al Teatre de les Fontetes de la Massana.
Joan Hernández, Mònica Vega i Alfons Casal, ahir al Teatre de les Fontetes de la Massana. | SFGA/CESTEVE
L’Escena Nacional d’Andorra (ENA) ha presentat la nova temporada, programada per la nova direcció artística, formada pel triumvirat següent: Joan Hernández, Mònica Vega i Alfons Casal. La nova direcció substitueix la que fins ara encapçalava Irina Robles, amb el suport d’Elisabeth Caubet i Roger Casamajor. La 9a Temporada de l’ENA, que tindrà lloc entre el mes de setembre i el mes de novembre del 2016, presenta un cartell que combina el teatre de text, els espectacles familiars, la dansa vertical, la recuperació d’espectacles produïts i una lectura dramatitzada. Totes les propostes són de producció pròpia i la direcció té la intenció d’exportar-les a l’estranger.

Quant a la programació, al setembre es faran dos tallers-espectacle de dansa vertical, a càrrec de Sheila Ferrer. Tot i que el lloc de les funcions encara s’ha de determinar, ja s’ha anunciat que l’assistència serà gratuïta. Per escollir el repartiment, es farà un càsting entre persones interessades per la dansa, l’escalada o les activitats d’aventura.

També al setembre, hi haurà una nova oportunitat de veure Alícia meravellosa, un espectacle familiar basat en l’adaptació del conte clàssic de Lewis Carroll, amb la direcció i la dramatúrgia d’Irina Robles. El repartiment de l’obra el formen Núria M. Montes, Boris Cartes, Anna del Río i Mònica Vega.

A l’octubre, es recuperaran els Contes salvatges d’Ester Nadal. Amb motiu de la celebració del Dia de les biblioteques, l’ENA programa un circuit de sessions de l’obra per les biblioteques comunals. La Moixera, educació ambiental, i l’ENA presenten un espectacle destinat a la canalla a partir de 5 anys, que a través de diferents contes clàssics, coneixeran el llop i el seu hàbitat.

A l’octubre, es podrà veure Heliceo: concert per a 6 ventiladors i un sol pilot, un original espectacle familiar dirigit per Ester Nadal i Rosa Mari Herrador. Un únic actor transita pels moviments musicals de Les quatre estacions de Vivaldi acompanyat, efectivament, de sis ventiladors.
A l’octubre també es podrà veure Fred, una coproducció de l’ENA i Red Nose Produccions que organitzaran un càsting per escollir l’equip artístic. L’obra s’ambienta a l’Andorra dels anys 40, i una parella accepta acollir a casa uns refugiats jueus. La Gestapo, però, ronda a prop.

Finalment, la 9a Temporada de teatre de l’ENA acabarà amb la lectura dramatitzada de Refugiats, de Sergi Pompermayer. El text mostra els interessos dels mitjans de comunicació en els conflictes bèl·lics i explica la manipulació que polítics i periodistes fan de la realitat de la guerra. Una comèdia que recupera el teatre de denúncia. Joan Hernández i Alfons Casal dirigiran l’espectacle, i per al repartiment s’organitzarà un càsting.

L’ENA és la plataforma de les arts escèniques impulsada pel Govern, el Comú de la Massana i la Fundació Crèdit Andorrà. Recentment, el Comú de Sant Julià de Lòria s’ha fet càrrec de la producció de les obres. El pressupost de la temporada és de 70.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT