PUBLICITAT

LA MASSANA

La subhasta d’art de la Capsa serà per al projecte del rober de Càritas

La tercera edició del sopar tindrà lloc el 16 de juny a Ordino

Per EL PERIÒDIC

La consellera Jael Pozo i la cònsol menor Gemma Riba, ahir.
La consellera Jael Pozo i la cònsol menor Gemma Riba, ahir. | ANA/C.G.
El sopar i subhasta d’art benèfics organitzat per l’espai de creació de les Valls del Nord, La Capsa, celebra la seva tercera edició el 16 de juny. El 50% del que es recapti durant la vetllada es destinarà al nou projecte de Càritas Andorrana, que vol donar oportunitats laborals a persones amb dificultats a través del seu rober. La iniciativa pretén millorar el procés de recollida i selecció del material tèxtil, ja que les donacions i reutilització van «en augment», va assegurar ahir la coordinadora de Càritas, Txiqui Bruna.

A la subhasta hi haurà obres de 25 artistes, i els preus de sortida aniran entre els 100 i els 3.000 euros. També hi ha l’opció de fer una aportació solidària a la fila zero del sopar per aquells que no hi puguin assistir.

El rober de Càritas és un servei que proporciona roba usada a famílies amb necessitat, a botigues de segona mà o per exportar. Es tracta d’un «pas endavant», com va definir Bruna, motivat per l’augment viscut els últims anys pel que fa a donacions de roba, que va arribar fins a les «39 tones l’any passat», informa l’ANA. Càritas necessita més recursos humans per fer la selecció i donar sortida a tot el material tèxtil, motiu pel qual contractarà els pròxims mesos a persones en risc d’exclusió social, sobretot joves que ni estudien ni treballen, o persones de més de 55 anys que s’han quedat sense feina, i seran «contractacions temporals», per donar-los «un espai de formació, un pont per aconseguir la inserció laboral». A més a més, l’entitat vol ampliar els punts de recollida de roba usada per aconseguir, com a mínim, que n’hi hagi un a cada parròquia.

El projecte necessita un impuls econòmic inicial que l’aportarà la Capsa amb el sopar-subhasta que tindrà lloc a l’hotel Coma d’Ordino. Els tiquets del sopar també es poden comprar a les oficines d’Andbank, patrocinador principal de l’esdeveniment i que ha garantit un ingrés inicial de 2.500 euros.

La consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana del Comú de la Massana, Jael Pozo, va destacar que participen 25 artistes del país i l’alumnat de fotografia de la Capsa, una xifra «que augmenta» respecte a les dues anteriors edicions. Les seves estaran exposades fins al 16 de juny perquè els potencials compradors s’hi interessin.

La cònsol menor d’Ordino, Gemma Riba, va recordar que en les dues primeres edicions es van recaptar uns 10.000 euros en cadascuna.
Entre els artistes que participen a la subhasta amb la seva obra hi ha Ahmed Keshta (l’obra que surt amb 3.000 euros), Alfons Valdés, Rosa Mujal o Eve Ariza.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT