PUBLICITAT

la massana

La Massana preveu tancar l’any per sota del 100% de deute

L’esllavissada a la zona de Sorribes costarà 120.000 euros

Per marisa da costa

Per primera vegada d’ençà els anys inicials de la crisi econòmica i després d’assolir el 300% d’endeutament, el Comú de la Massana preveu tancar enguany els seus comptes amb un nivell de dèficit inferior al 100%. L’optimisme moderat que es desprèn dels resultats provisionals datats de finals de març no es veu modificat ni per l’ensurt que, el passat dia 7 s’enduien els veïns de la urbanització de Sorribes després que el trencament d’una canonada  provoqués una esllavissada a la zona i que tindrà un cost superior als 120.000 euros.
 
Reunit ahir en una serena sessió ordinària de consell de comú engegada amb l’homenatge dels consellers massanencs a les víctimes de l’explosió que el passat dimarts assolava l’aeroport Ataturk d’Istanbul, l’equip parroquial va repassar la liquidació de comptes datada del 31 de març en què es preveu que «la xifra d’endeutament» disminueixi fins al 99,2% en finalitzar-se l’exercici. 
 
Un primer pas per a l’assoliment de dit objectiu es va donar en la trobada comunal d’ahir: la majoria va aprovar amb el consens de l’oposició la liquidació d’un deute de la institució amb les entitats financeres. xifrat en 1.578.350 euros. El pagament d’aquest deute, que es realitzarà a través dels fons de tresoreria, permetrà la rebaixa dels actuals 14,8 milions de deute als 12,75 properament.
 
Optimisme però «prudència»/ El cònsol major de la parròquia, David Baró, va manifestar-se ahir satisfet amb l’estat de les finances de la corporació quan es tanca el primer semestre de l’exercici. Malgrat l’optimisme, no obstant, no va deixar de fer notar la necessitat de mantenir la «prudència»: «Hem de donar continuïtat» a la situació però tot mantenint una línia de «treball rigorós». En aquest sentit, el mandatari frena l’eufòria recordant que cal «no estirar més el braç que la màniga».
Poc va tenir a dir el conseller de la minoria, Albert Esteve, que es va mostrar en consens amb tots els punts de la sessió. El polític demòcrata assegura que donarà «suport» a la majoria sempre que les decisions condueixin a la millora d’unes arques que segons les dades presentades ahir disposaran de 4 milions en finalitzar l’any.
 
La reunió va aprovar així mateix una partida de 123.620 euros per a les actuacions d’urgència que es van haver de fer a la urbanització Sorribes a inicis de mes, així com pels estudis que s’estan executant i les obres que el trencament de la canonada ha fet necessàries. Els diners s’extreuen d’una partida dedicada a l’eixample de carreteres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT