PUBLICITAT

El projecte 'Boscos de ferro' vol dinamitzar la Vall Ferrera

EL PERIÒDIC
ALINS

El Parc Natural de l'Alt Pirineu treballa en el projecte Boscos de Ferro amb l'objectiu de dinamitzar la Vall Ferrera amb la valorització turística de les antigues restes d'explotació metal.lúrgica que es conserven al Bosc de Virós. Aquest indret és una massa forestal amb més de 1.800 anys d'antiguitat i el conjunt patrimonial més important de tot el Pirineu relacionat amb aquesta activitat.

El projecte s'ha iniciat aquest any i algunes de les accions que s'ha fet són la creació d'un itinerari dins del bosc que passa per vestigis de mineria i forns antics. També se celebrarà a Alins la primera edició de la Fira del Ferro pirinenc que aplegarà diversos forjadors artesans de Catalunya.

La fira, que se celebrarà el dos i tres d'octubre, coincidirà amb les primeres jornades científiques sobre el ferro a la Vall Ferrera que comptaran amb la participació de varis investigadors de França, Catalunya, el País Basc i Andorra, que tractaran el fenomen del ferro al Pirineu des de diferents perspectives (historicoarqueològica, transformació del paisatge) i finalment, les possibilitats de desenvolupament local a partir de la creació d'una oferta turística al voltant d'aquest element.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT