PUBLICITAT

Finalitza la remodelació de part del cementiri de la Seu d'Urgell

  • Els treballs s'han centrat en la part més antiga, que ha estat millorada
  • El consistori va crear un registre per identificar els titulars de les creus i tombes
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
La zona on s'ha fet la remodelació del cementiri. Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ja ha finalitzat les obres previstes per aquest any de remodelació de la part més antiga del cementiri municipal, que han consistit en l'arranjament i l'enjardinament de quatre parterres on hi havia creus i tombes dels enterraments a terra, així com la restauració dels nínxols més antics, l'arranjament de la part del teulada que es trobava més deteriorada i la recol.locació de restes a d'altres nínxols.

Per portar a terme totes aquestes actuacions, el consistori va crear un registre per identificar els titulars de les creus i tombes dels enterraments a terra del cementiri municipal.

Les creus identificades han estat tornades a col.locar en aquest espai arranjat, on també s'han retirat les velles tanques vegetals i en el seu lloc s'hi ha plantat nova vegetació. Les creus no identificades es guardaran per un període d'un any per tal que puguin ser reclamades per les famílies.

TEULADA
Aquesta remodelació també ha servit per canviar part del teulat que es trobava més deteriorat, que ha anat a càrrec d'una empresa urgellenca, mentre que la restauració dels nínxols més antics ha estat una obra portada a terme per treballadors que es trobaven a l'atur a través d'un pla d'ocupació.

Una altra de les actuacions ha estat la recol.locació de restes dels nínxols a tocar d'una sequoia, ja que les arrels d'aquest arbre començaven a esquerdar-los. En aquesta primera fase de remodelació d'aquesta zona del cementiri ja s'han recol.locat les restes de 30 nínxols, i en una segona fase, se'n recol.locaran 70 més. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT