PUBLICITAT

Julià, campió del món de Raids a Salamanca

  • 51 equips mixtes de quatre membres de més de 30 països han recorregut una distància de 720 quilòmetres
  • Només en un punt de la cursa han descansat 4 hores obligatòriament  després de 48 hores sense parar
EL PERIÒDIC
COL DE NARGÓ


24102010_raid
Julià, a la dreta, celebra amb la resta de l'equip el triomf a Salamanca.
Arnau Julià, gironí resident a Coll de Nargó, s’ha proclamat recentment campió del món de Raids a Salamanca juntament amb la també catalana i capitana de l’equip Emma Roca, el gallec Fran López i el francès Benjamin Midena, tots ells formant l’equip Buff Thermocool.
Aquesta 8ª edició del Raid Bimbache Extrem Castilla y León 2010  ha estat a més a més el Campionat del món d’esport d’aventura 2010” on 51 equips mixtes de quatre membres (una dona i tres homes) de més de 30 països han recorregut una distància de 720 quilòmetres encadenant sense parar vàries disciplines esportives com són : trekking, kayak, patins, escalada,  orientació,  tirolines, ràpels, bicicleta de muntanya, etc. .
Durant els cinc  dies que ha durat el raid dormir i descansar ha estat,  en la majoria dels casos, opcional i objecte de l’estratègia. Només en un punt de la cursa han descansat 4 hores obligatòriament  després de 48 hores sense parar i amb 48 hores més de cursa per endavant. A part de la duresa físico-mental de la prova s’hi ha d’afegir les inclemències meteorològiques adverses (vent i pluja) que ha fet que aquest campionat del món fos encara més dur.
L’equip Buff Thermocool, que inicià la cursa el 3 d’octubre a Àvila, va poder finalitzar-la el 7 d’octubre a Salamanca en primer lloc amb més de quatre hores de diferència del segon classificat, proclamant-se campions del món, fet  que ha propiciat la seva inscripció automàtica a tot un seguit de competicions de renom arreu del món. Julià, membre també del club Tupedala (Alt Urgell), ha valorat molt positivament la victòria perquè dóna confiança a l’equip  i el situa en una bona posició per poder competir amb els millors món.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT