PUBLICITAT

Hemeopatia per combatre els paràsits en la ramaderia

  • Un bon maneig del bestiar i higiene ajuden a evitar mosques i paparres
EL PERIÒDIC
LLAVORSÍ

Periodic
Dos vaques d'una explotació ramadera ecològica Foto: ACN / MARTA LLUVICH

Unió de Pagesos ha organitzat una jornada a Llavorsí per assessorar els ramaders de producció ecològica de la millor manera per combatre mosques, paparres i altres insectes sense haver de recórrer als productes químics.

Carmelo García, cap del Servei Tècnic d’Investigació Agrària de la Conselleria d’Agricultura de Castella-La Manxa, ha aconsellat als ramaders practicar l’homeopatia amb els animals i utilitzar plantes medicinals pel control d’ectoparàsits.

García va assegurar que un bon maneig dels animals i una higiene correcta ajuden a minimitzar la presència d’aquests insectes a les explotacions ramaderes. El tècnic castellà va remarcar la importància del control d’ectoparàsits.

Ignasi Sinfreu, pagès, va explicat que el control d’ectoparàsits és un punt important per al bon funcionament de les explotacions, ja que pot esdevenir un problema important si no es duen a terme les pràctiques preventives i controls adequats. Sinfreu va detallar que en la seva explotació intenta combatre la paparra amb diversos productes homeopàtics i se’n va mostrar satisfet dels resultats aconseguits., segons informa l’ACN.

VAQUES DE LLET / García va destacar la importància de lluitar contra les mosques o les paparres ja que afecten al rendiment dels animals i va posar com a exemple les vaques de llet que disminueixen la seva producció en estables plens de mosques. La disminució pot arribar al 20%, va assegurar García.

El raonament és que els animals utilitzem molta energia en combatre les mosques, energia que deixen d’invertir en produir. Les mosques també representen una disminució de la qualitat dels productes a comercialitzar i fa que els animals emmalalteixin més, segons es va informar en la Jornada celebrada a Llavorsí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT