PUBLICITAT

La Seu d'Urgell facilita un protocol per celebrar enterraments civils

  • El document detalla en què consisteix la cerimònia, com la música o les salutacions
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
El cementiri de la Seu d'Urgell Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha lliurat a les dues empreses funeràries de la ciutat un protocol d’actuació per poder celebrar cerimònies d’enterraments civils. Així ho va avançar ahir el regidor responsable del cementiri municipal, Miquel Caminal, que va manifestar que d’aquesta manera els tanatoris ja disposen d’un document per a portar a terme cerimònies funeràries civils.

El document detalla en què consisteix un enterrament civil, des de la música que inicia la cerimònia passant per la salutació als familiars i amics del difunt, així com les diferents lectures (poemes o escrits preparats) que es poden llegir, i el comiat de la pròpia cerimònia.

Aquest protocol també contempla dos tipus de cerimònia: una de llarga i una altra de breu. A més, l’Ajuntament de la Seu posarà a disposició dels ciutadans per a poder celebrar cerimònies d’enterraments civils els equipaments municipals com la sala Sant Domènec, i properament també la recent restaurada Capella de la Immaculada. Caminal va afegir que abans, però, es realitzarà una prova pilot en alguna d’aquestes dues sales.

BUS GRATUÏT / D’altra banda, per al proper dilluns 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell torna a posar a disposició dels ciutadans un servei d’autobús gratuït per a desplaçar-se al cementiri municipal. El transport funcionarà durant tot el dia, de deu del matí a dues del migdia, i de quatre de la tarda a les set del vespre. Les parades d’aquest autobús s’han establert cada vint minuts dins l’horari establert, des de sis punts diferents: l’avinguda de Salòria (davant d’Electricitat Faustí); el passeig del Parc amb el carrer Josep de Zulueta; al barri de Santa Magdalena (a prop de l’església); a l’institut Joan Brudieu; al passeig Joan Brudieu (davant el bar Bambocata) i a la plaça de les Monges.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT