PUBLICITAT

El Circuit contra la violència masclista es posa en marxa

  • L'òrgan estableix mesures de coordinació i mecanismes d'actuació
EL PERIÒDIC
TREMP

El Circuit de l'Alt Pirineu i Aran per a l'abordatge de la violència masclista ja s'ha posat en marxa. La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, ha participat aquest divendres a Tremp en la primera reunió de la Comissió Tècnica del Circuit, que es va presentar el passat mes de juny. L'òrgan estableix mesures de coordinació i mecanismes d'actuació per millorar la qualitat de la resposta a les dones que pateixen violència masclista.

A la reunió també hi han participat representants dels diferents departaments de la Generalitat, els consells comarcals, la judicatura, la fiscalia, els cossos policials i l'advocacia.

Els objectius del Circuit són contribuir decisivament en l'eradicació de la violència masclista a partir d'un model d'intervenció que situiï les dones com a subjectes actives de l'atenció, donar una resposta social i institucional integrada i satisfactòria a les dones afectades per violència masclista, així com establir una xarxa territorial i coordinada que vetlli pel desplegament i la millora d'un model d'intervenció integral, tot minimitzant la victimització secundària de les dones en situació de violència masclista.

Els Circuits Territorials desenvolupen els seus propis itineraris d'atenció a les dones que pateixen violència, posant en relació els circuits locals i coordinat-se amb el Circuit Nacional. En la creació i desenvolupament del circuit hi participen els ens locals, els grups de dones i les persones professionals implicades en la violència masclista de cada territori.

NOU MODEL / El Circuit de l'Alt Pirineu i Aran estableix nous mecanismes d'actuació i relació entre institucions, entitats i persones professionals implicades, desenvolupa un Mapa de recursos de l'Alt Pirineu i Aran, dissenya i implementa Plans Formatius Específics per als diversos cossos professionals en relació a la lluita contra la violència masclista i estableix Instruments d'Avaluació Continuada.

El desplegament territorial d'aquests circuits respon al compliment de la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada el mes d'abril de 2008. Aquesta llei estableix les competències de les diferents administracions de Catalunya en la lluita contra aquesta problemàtica, dóna molta importància a les estratègies de prevenció i estableix les bases d'una coordinació continuada.

El Protocol marc per a una intervenció coordinada contra la violència masclista ha estat elaborat per l'Institut Català de les Dones), òrgan adscrit al departament d'Acció Social i Ciutadania, amb la col·laboració dels diferents departaments de la Generalitat i estableix noves pràctiques en els diferents nivells d'atenció a les dones afectades per violència masclista a tota Catalunya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT