PUBLICITAT

El nou hospital projectat a la Seu tindrà 60 llits i quatre plantes

  • Preveu també un servei d'urgències amb una capacitat el doble que l'actual
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Geli es dirigeix al consell executiu del Govern. Foto: EL PERIÒDIC

Les previsions per al nou Hospital de la Seu d’Urgell són de 15.000 metres quadrats construïts en una edifici de planta baixa, més tres plantes de pis i una de soterrani. La construcció es faria en els terrenys que l’Ajuntament de la Seu va reservar l’any 2002 al costat de Sta. Magdalena.

El nou Hospital, a més dels serveis i especialitats que es presten en l’actualitat, oferiria servei de diàlisi amb vuit places i preveu també un servei d’urgències amb una capacitat el doble que l’actual que permetria una atenció més ràpida i individualitzada. L’Hospital nou disposaria de 60 llits entre els llits per a malalts d’aguts, de maternitat i els de mitja estada per a convalescències més llargues.

Així ho va explicar a la Seu la consellera de Salut i número dos del PSC a Girona, Marina Geli, que va fer balanç de la feina feta en aquest darrers set anys des del Govern de la Generalitat en una conferència al centre cívic El passeig. En aquests darrers dos anys s’ha redactat el Pla funcional que descriu com ha de ser el nou Hospital de la Seu, on es preveuen les especialitats mèdiques que s’hauran de prestar, els serveis que oferirà i les característiques de la nova construcció.

Geli va explicar que fa uns mesos va presentar aquest Pla funcional als alcaldes de la comarca integrats en el Govern Territorial de Salut de l’Alt Urgell, on van manifestar una bona acollida al mateix

MÉS RECURSOS / La consellera també va recordar com els recursos de l’Hospital de La Seu han passat de sis milions d’euros l’any 2003 a més de 12 milions d’euros aquest any, així com els 5,5 milions d’inversió en la renovació dels quiròfans i de les àrees d’urgències i de radiologia.

Així mateix, l’aposta per atansar els serveis a la gent i estalviar desplaçaments «l’hem comprovat amb el camió de les ressonàncies magnètiques», va afegir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT