PUBLICITAT

Enfrontament entre CiU i ERC per l'autoria de les infraestructures

  • Batalla i Mòdol discrepen sobre la paternitat del Centre d'Observació de l'Univers
EL PERIÒDIC
ÀGER / TREMP

Periodic
Puig i Batalla durant l'acte de COU d'Àger, ahir al matí. Foto: ACN / ORIOL BOSCH

Si pel matí eren els convergents els que criticaven el Govern tripartit per ser «una màquina devoradora d’iniciatives», per la tarda eren els republicans els que replicaven a la federació nacionalista que el tripartit ha fet les infraestructures mentre que CiU només en parlava. Els protagonistes de la discrepància: el cap de llista de CiU a la demarcació de Lleida, Albert Batalla, i el seu homòleg d’ERC, Carmel Mòdol.

El candidat de CiU per Lleida va visitar ahir dissabte acompanyat de Felip Puig i altres membres de la candidatura el Centre d’Observació de l’Univers del Montsec a Àger. Batalla va recordar que ja a l’any 2000 es va crear el consorci de setze municipis per impulsar aquest centre d’observació de l’univers i que llavors es comptava amb un pla estratègic que ara ja no hi és.

Segons Batalla, aquesta «actitud» que va tenir el darrer govern de CiU a l’hora de posar d’acord municipis per impulsar iniciatives com la del COU per fomentar el «reconeixement i renaixement del territori» és «l’esperit amb el que volem continuar treballant a partir del 28 de novembre si la gent ens dóna confiança».

Batalla va explicar que cal entendre que a Catalunya hi ha molts indrets que com el Montsec tenen la seva singularitat i el seu atractiu, no només des de la perspectiva turística sinó també des de la vessant científica i de la investigació. Tot plegat per generar economia, llocs de treball i retenir «matèria gris» al territori.

Per la seva part, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va assegurar que el tripartit s’ha mostrat com una «màquina devoradora i fagocitadora d’iniciatives i projectes que haguessin pogut engrescar el territori i articular noves sinèrgies i inversions». En aquest sentit, ha reiterat que si avui la Noguera i el Pallars disposen d’infraestructures com el COU és gràcies a què CiU va promoure al seu dia iniciatives com la del consorci del Montsec. Així mateix, també ha afirmat que si ara Lleida disposa d’un aeroport i d’un canal com el Segarra-Garrigues és perquè CiU també ho va promoure quan governava.

Ja a la tarda, l republicà Carmel Mòdol va contestar les declaracions deBatalla. Segons Mòdol, el gran responsable que avui en dia aquest centre sigui una realitat és el delegat del Govern i també altres membres d’ERC que l’han acompanyat en el projecte. Per aquest motiu va considerar que ha estat el Govern d’Entesa el qui durant els darrers anys ha portat a terme posant «pedra sobre pedra» tots els nous equipaments arreu del territori.

Mòdol va remarcar que «a l’època de governs ultramajoritàris de CiU es parlava molt de tots aquests projectes però es feia molt poca cosa». En aquest sentit, el dirigent republicà va afirmar que «el senyor Batalla pot explicar cançons, que algunes poden ser més divertides que unes altres, però aquesta no ho és gens».

D’altra banda, sobre els resultats que apunten les enquestes sobre la pèrdua d’un escó per part d’ERC a Lleida, Mòdol li va treure importància i va dir que confien molt en «el coneixement que es va estenen de la feina feta pels diputats d’ERC, que s’han deixat la pell pel territori de Lleida».

‘no’ a la mat del pallars / En una altre ordre de les coses, el candidat del Pallars d’ERC, Josep Ardanuy, va reiterar una vegada més l’oposició del partit al projecte de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que Red Elèctrica vol fer passar per alguns punts del Pallars Jussà. Segons Ardanuy, el Pallars està mancat de moltes infraestructures i projectes com el de la MAT van en la línia totalment contrària al d’aquestes mancances. Així mateix, va remarcar que el Pallars té prop de 400 quilòmetres de línies elèctriques i precisament una MAT no és el que la gent del país vol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT