PUBLICITAT

Puigcercós busca el vot socialista del Pirineu

  • Alerta l'electorat del PSC que Zapatero «no vindrà resoldre els problemes»
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Puigcercós, líder d'ERC, en l'acte celebrat a la Seu d'Urgell, ahir Foto: ACN / PERE GENDRAU

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, va alertar ahir a la Seu d’Urgell els votants del PSC que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no resoldrà els problemes de Catalunya. «Si algú creu que el senyor Zapatero vindrà a Catalunya a resoldre’ns els problemes, s’equivoca», va assegurar. El líder republicà també va afirmar que Benet XVI «ha fet més» pel català «que tots els presidents de l’estat espanyol» perquè no n’hi ha hagut cap que hagi utilitzat aquesta llengua durant les seves visites.

Davant prop de 300 persones segons l’organització, Joan Puigcercós ha alertat que «ningú des de Madrid» arreglarà els «problemes» de Catalunya. El missatge anava dirigit als votants del PSC i als seus dirigents, que aquest diumenge celebraven un acte electoral amb la presència del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

«Com a català, com a persona que s’estima aquest país, em preocupa que hi hagi gent que vulgui que els seus problemes els resolguin des de Madrid», ha assegurat el cap de llista d’ERC des de la Seu d’Urgell. Per aquest motiu, s’ha dirigit als membres del PSC i «a la bona gent que els vota» demanant-los que pensin si les solucions les obtindran de Rodríguez Zapatero.

Puigcercós ha posat l’exemple de la llengua i de la visita del Papa, tot assegurant que Benet XVI ha fet més pel català que la resta de mandataris espanyols perquè el va utilitzar durant la seva visita. «Ni González, ni Suárez, ni Aznar, no n’he sentit cap» utilitzant la llengua catalana, ha sentenciat el líder republicà.

IMMOBILISTES I EMPRENEDORS/El cap de llista d’ERC va assegurar, d’altra banda, que «Catalunya es divideix entre els immobilistes i els emprenedors». «Immobilistes són els que paren la mà i esperen que el senyor Zapatero els ho arregli, i emprenedors som nosaltres, els que prenem les decisions des de Catalunya», va afirmar Puigcercós.

En aquest sentit, va demanar una vegada més als votants del PSC que «s’adonin que hi ha una altra esquerra, l’esquerra innovadora, l’esquerra emprenedora, l’esquerra catalana, l’esquerra lliure». «Aquests som nosaltres», va reblar el candidat d’ERC, tot afegint que «el pitjor enemic no és a Catalunya, és a Madrid».

Per la seva banda, el fins ara conseller de Governació, Jordi Ausàs, va reivindicar el paper d’ERC al Govern assegurant que s’han posat «al mig, com una escletxa» tot fent «força per obrir-la». Ausàs, fins ara candidat del territori on es feia l’acte, ha passat el relleu a Josep Ardanuy. Ardanuy ha afirmat que «menys vots per a ERC, en una demarcació com Lleida, pot suposar perdre un diputat que anirà cap al PPC».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT