PUBLICITAT

40.000 nous passatgers per a l'aeroport d'Alguaire

  • L'empresa britànica Neilson operarà 6 vols setmanals a partir de la temporada vinent
EL PERIÒDIC
LLEIDA

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha arribat a un acord amb el tour operador britànic Nielson pel qual operarà a l'Aeroport de Lleida-Alguaire a partir de la temporada vinent i durant cinc anys. L'empresa portarà 40.000 passatgers cada temporada des de Londres, Manchester, Birmingham, Dublín i Belfast. Segons el Departament, això suposa un impacte econòmic sobre el territori d'uns 20 milions d'euros. Nielson operarà sis vols setmanals entre desembre i març i abandonarà l'aeroport de Tolosa després de disset anys. L'acord estableix descomptes en les taxes aeroportuàries del 100% en el primer any, i que aniran disminuït progressivament fins al cinquè, en què desapareixeran.

El 19 de desembre de 2011 es convertirà en un dia històric per a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Aquest dia arribarà el primer vol operat pel turoperador britànic Nielson Active Holiday, la divisió d'esquí de Thomas Cook, una de les empreses turístiques més importants del Regne Unit. Nielson portarà cada temporada 20.000 esquiadors (40.000 passatgers) que passaran una setmana als Pirineus. Els sis vols setmanals sortiran des dels aeroports de Londres, Manchester, Birmingham, Dublin i Belfast i s'allargaran durant catorze setmanes entre desembre i març. El Departament ha anunciat que això pot tenir un impacte econòmic de 20 milions d'euros, ja que cada esquiador deixa en el territori 1.000 euros de mitjana entre la despesa en forfés, restaurants, hotels i comerços.

L'acord al què ha arribat Nielson amb el DPTOP dóna ple sentit al projecte d'ampliació de l'aeroport, segons el director de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat, Oriol Balaguer. Aquest projecte preveu l'eixamplament de la plataforma, la terminal i l'aparcament de cotxes, però no implica cap canvi en la pista. Amb una execució prevista de set mesos, les obres tenen un pressupost entre 15 i 20 milions d'euros. Balaguer ha assegurat que, pel que ha escoltat als partits polítics que concorren a les eleccions al parlament, no té cap dubte de què el proper govern tirarà endavant l'ampliació i continuarà apostant per Lleida-Alguaire.

A més, el responsable dels aeroports de la Generalitat ha remarcat que aquesta notícia obre una via per a que en el futur operin també altres operadors turístics, una figura clau en el pla de negoci de l'aeroport lleidatà, segons ha dit. Balaguer ha explicat que, des de l'administració catalana, ja s'han iniciat converses amb empreses de Rússia, Anglaterra i Irlanda, tot i que no s'ha tancat encara cap altre acord.

Balaguer i el director de programa i desenvolupament de Nielson, Trevor De Viliers, ha coincidit en assenyalar que l'aeroport de Lleida-Alguaire es pot convertir en el ‘hub' dels Pirineus i que, per tant, la noticia té interès no només per a Catalunya, sinó també per a Aragó i Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT