PUBLICITAT

El camí de Sant Jaume continuarà a la part francesa

  • Permetrà la continuïtat del tram recuperat i senyalitzat des de fa anys
EL PERIÒDIC
PUIGCERDÀ

Periodic
Dos pelegrins. Foto: EL PERIÒDIC

El Consell General dels Pirineus Orientals i la Comunitat de Comunes de Cerdanya van presentar a l'ajuntament de Sallagosa la proposta de recuperació de l'antic Camí de Sant Jaume en el sector que transcorre per la Cerdanya sota administració francesa.

A l'acte van estar convidats tots els alcaldes dels municipis cerdans d'un costat i de l'altre de la frontera i el Consell Comarcal de la Cerdanya representat pel vicepresident Joan Pous, historiador i promotor de la recuperació d'aquesta antiga via a tot el Pirineu.

Aquesta iniciativa permetrà la continuïtat del fragment de camí recuperat i senyalitzat des de fa anys pel Consell Comarcal de la Cerdanya. Així, tothom podrà arribar des de Martinet fins al coll de la Perxa. Així mateix, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell té en projecte recuperar la part de camí que passa per la seva comarca, la qual cosa aconseguirà fer renéixer un bon tros del traçat del Camí que recollia els pelegrins que venien des de l'Arieja, el Rosselló, el Ripollès i el Capcir.

La iniciativa suposa un projecte comú de dinamització del patrimoni cultural de la comarca lligat al camí, bé per situació, bé per cronologia, i de totes aquelles empreses i serveis lligats al turisme i a la promoció del territori. Dins del projecte està previst la publicació d'una topoguia conjunta i la creació d'una pàgina web específica sobre el camí.

El Camí de Sant Jaume és una via que té el seu origen en l'Strata Ceretana, camí utilitzat des de la prehistòria i batejada pels romans que permetia travessar els Pirineus interiors per un dels passos més baixos, un pas que segons els investigadors del jaciment paleolític de Montlleó (Prats i Sansor, la Cerdanya) va funcionar inclús durant l'època de les glaciacions i que ha estat utilitzat fins al dia d'avui ja que alguns trams han estat ocupats per les carreteres nacionals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT