PUBLICITAT

Portainé estrena una bassa amb 18.000 metres cúbics

  • Per estabilitzar els talussos s'han plantat 1.500 arbres de pi
EL PERIÒDIC
RIALP

Periodic
La bassa que s'ha construït a l'estació de Port Ainé Foto: EL PERIÒDIC

L'estació d'esquí de Portainé (Pallars Sobirà) estrenarà aquesta temporada una bassa d'aigua amb capacitat per a 118.000 metres cúbics. Aquesta obra garantirà els recursos hídrics necessaris per assegurar la producció de neu al llarg de tota la temporada a l'estació, que té innivades el 63% de les seves pistes, després de la col·locació de 36 nous canons d'un total de 126.

Tant a Espot com a Portainé s'han fet millores en l'adequació ambiental, com l'estabilització de talussos i diverses sembres per millorar el terreny amb la plantació de 1.000 arbres de pi negre i 500 exemplars de nadiu. En total, s'han cobert 240.000 metres quadrats a Portainé i 90.000 metres quadrats a Espot.

VISITA / El delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit; l'adjunt al director dels Serveis Territorials de Lleida per a l'Alt Pirineu i Aran del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Óscar Augé, i els responsables tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua a Lleida i de Medi Natural a Lleida, així com d'altres tècnics de la conselleria van visitar ahir les obres fetes a l'estació d'esquí de Portainé.

Gran Pallars ha fet diverses i impotants inversions encaminades a completar els principals projectes de millora i modernització dels seus centres hivernals d'Espot i Portainé. Un nou remuntador substitueix dos vells teleesquís que encara funcionaven i resol de manera definitiva l'accés dels esquiadors a la cota més alta (2.500 metres), on s'ha fet un nou mirador panoràmic. També s'ha ampliat la xarxa de neu artificial, amb la incorporació de 14 canons d'última generació, que, afegits als que ja hi havia, en sumen 154, que permeten innivar el 63% de les pistes. A la cota 2.000 s'ha remodelat la cafeteria i la zona de lavabos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT