PUBLICITAT

Puigcerdà

Una crema d’objectes atura un tren proper a Puigcerdà

La línia afectada ahir per l’acció del CDR de la Cerdanya va ser l’R3

Per El Periòdic

Els objectes que cremaven i que van aturar el servei de la via de l’R3.
Els objectes que cremaven i que van aturar el servei de la via de l’R3. | @CDR de Cerdanya

Una crema de palets de fusta i pneumàtics en un tram de la línia del tren de Rodalies R3 va tallar ahir al matí mitja hora el servei en una zona propera a Puigcerdà. Segons constata el seu compte de Twitter, l’acció va estar impulsada pel CDR de la Cerdanya. Concretament l’incident es va produir a la via d’un tren que procedia de la Tor de Querol i que va sortir de la població  francesa pocs minuts després de dos quarts d’onze del matí amb l’objectiu d’arribar cap a les dues del migdia a l’Hospitalet de Llobregat. Segons va informar ACN ahir a través d’un comunicat, el tren va fer una parada d’una mitja hora a Urtx fins que no es va restablir el servei. Aquesta és una de les múltiples iniciatives que s’han perpetrat al llarg de les dues darreres setmanes per protestar en contra la sentència del procés independentista de Catalunya. 


El CDR de la Cerdanya va difondre la iniciativa a través del seu compte de Twitter amb una fotografia dels materials que cremaven al bell mig de la via del tren, juntament amb el següent missatge: "Disculpin les molèsties, treballadores i passatgeres de l’R3. Estem treballant per construir una república i per recuperar les llibertats perdudes. Avui arribes tard, però potser demà viuràs millor".

Seguiment per part de rodalies

El servei de Rodalies de Catalunya va fer el seguiment dels obstacles que patia l’R3 a través de Twitter. En el moment en què la via estava obstaculitzada, Rodalies va publicar el següent missatge per avisar a tots els usuaris: "Tren La Tor de Querol 10:39 - L’Hospitalet 14:02 aturat a Urtx-Alp per la presència intencionada d’obstacles a la zona de vies". Segons un tuit que va publicar el mateix usuari, després d’una mitja hora el tren aturat va poder continuar el trajecte. L’aturada de vies de tren, així com de carreteres a dins i fora de pobles i ciutats, ha estat una de les pràctiques més concorregudes durant els darrers dies com a reivindicació en contra la sentència del Tribunal Suprem que ha decretat fins a un centenar d’anys de presó per als 9 polítics relacionats amb l’1-O.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT