PUBLICITAT

Ordino

Ordino aprova la primera revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme

Un dels objectius és facilitar als privats que puguin fer les seves actuacions

Per El Periòdic

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, presideix la sessió.
El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, presideix la sessió. | A.S./ANA

Ordino va aprovar ahir la primera revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme de la Parròquia (POUP) durant la sessió extraordinària del consell de comú. «L’objectiu era facilitar el plantejament urbanístic», va declarar el cònsol major Josep Àngel Mortés, assegurant que un dels punts destacats és «facilitar que els privats puguin desenvolupar les seves unitats d’actuació», com en alguns terrenys, per exemple el de casa Rossell. Segons informa l’ANA, un altre dels aspectes que preveu el pla és la millora del patrimoni i que les construccions respectin el principi de sostenibilitat. Mortés també va insistir que una part del pla vol dinamitzar els potencials paisatgístics i naturals, «un símbol important de la nostra parròquia». 

Des de l’oposició, la consellera Sandra Tudó va declarar que aquest era un projecte que la majoria del comú volia tirar endavant, però creu que l’havia d’aprovar el nou mandat que sortirà de les eleccions comunals. La mateixa també va demanar els costos del projecte, recordant que «no vam aprovar el fet que el senyor cònsol major tingués un assessor privat que estava també involucrat amb temes d’urbanisme a la Batllia». En aquest sentit, el cònsol major va matisar que el POUP «s’ha aprovat quan s’ha pogut aprovar» després d’ajornar-se tot un any per «problemes amb l’equip redactor».

La consellera Sandra Tudó declara que el POUP l’hauria d’haver aprovat el nou mandat del comú

El mateix va subratllar que «es tracta d’una eina imprescindible pel desenvolupament de la parròquia que no podia esperar-se tres o quatre mesos més». Pel que fa a l’assessor, Mortés va explicar que, com que no és arquitecte, en necessitava un de confiança que el pogués assessorar en la revisió del pla. D’altra banda, va declarar no voler donar cap detall sobre els costos perquè vol revisar-los abans. També creu que és possible que aquests puguin sortir la setmana vinent o d’aquí a 15 dies publicats al BOPA.

Concessió refugi Borda de Sorteny

Durant la sessió, l’equip comunal també va aprovar en caràcter d’urgència l’adjudicació del concurs públic nacional per a la concessió de la gestió del servei públic del refugi guardat de la Borda de Sorteny. La necessitat d’aquest concurs urgent ha sorgit perquè els actuals concessionaris deixen la concessió el dia 31 de desembre, abans del termini pactat. Els guanyadors del concurs començaran a oferir el servei el dia 1 de gener. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT