Encamp

Victòria molt còmode

Els del Principat no fallen en la ronda prèvia de la Copa del Rei i no donen opcions a un valent Andratx

Per Miquel López-Egea

Els jugadors de l’FC Andorra celebren el primer gol al Prada de Moles, ahir.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren el primer gol al Prada de Moles, ahir. | Maricel Blanch

L’FC Andorra va fer els deures sense problemes ahir en la ronda prèvia de la Copa del Rei i es va imposar per 3 a 0 al CE Andratx, el conjunt mallorquí que arribava després d’haver intentat impugnar l’enfrontament. Una trentena de seguidors balears es van desplaçar al Principat per escalfar als visitants davant del fred terrible que envaïa Prada de Moles.

Els tricolor, amb molts jugadors diferents de l’onze habitual com Iker Goujón i el porter Miguel Bañuz, van començar dominant el partit des del primer minut i va ser Àlex Pachón qui es va reivindicar al minut tres, després d’una passada de Gaffoor que va servir perquè la piqués per sobre d’Erik. Els balears no es van rendir i van augmentar el ritme per intentar la gesta, ja que els andorrans partien com a conjunt favorit.

Després, els visitants van tornar-se valents i va ser Vinicius qui va fallar un xut que va passar fregant la porteria després d’una passada de Gerard. El duel es va convertir en un estira-i-arronsa per minuts perquè tot seguin Aimery Pinga va respondre amb una gran oportunitat que no va aprofitar, ja que no va saber respondre la passada de Martí Riverola.

Els mallorquins ho van seguir intentant-ho, escalfant el partit després que els del Principat baixessin el ritme i permetessin a l’Andratx gaudir d’algunes tímides oportunitats. Malgrat això, els tricolor eren superiors en tots els aspectes i tot i que Gero va tenir una opció després d’una errada de Bover, els andorrans van contestar estavellant la pilota al travesser després d’una passada cap a Pinga d’un immens Goujón, que buscava estrenar-se com a tricolor. Així, després d’uns minuts en els quals els locals van abaixar la guàrdia, els del Principat van començar a intentar-ho una vegada i una altra, generant múltiples ocasions de perill. Al descans, el resultat era d’1 a 0 després d’uns darrers minuts envalentits dels mallorquins amb un xut de Llabres que va passar per sobre del travesser des de fora de l’àrea.

A la represa, la primera oportunitat va arribar aviat per part dels visitants, que no va arribar a culminar com esperaven. Però les coses s’estaven posant complicades i per tant, Gabri va apostar per Ernest Forgas. Les oportunitats no van esperar perquè Dot va fer-li una passada que va rematar amb el cap per sobre del travesser. Dot va fer poc després un xut que va sortir desviat al pal dret del porter després d’una passada de Jilmar. I la tercera va ser la bona: el mallorquí Bover va anotar després d’una jugada individual davant de la defensa dels seus compatriotes.

Amb el partit totalment controlat, els andorrans van dominar amb autoritat davant un rival esgotat que tot i que s’apropava a la porteria mitjançant Vinicius, que no acabava de generar perill davant d’un conjunt tricolor que feia embogir la Grada Unita Fortior amb el festival. De fet, al 75, Goujón va centrar a la perfecció cap a un Pinga que la va enviar fregant el pal dret. Quan faltaven deu minuts, ja jugant plàcidament, Adri Vilanova va fer el tercer i definitiu gol després de rematar des de l’àrea petita a la sortida d’un córner.