PUBLICITAT

Canillo

El ‘Mountanlikers’ es fixa el repte de superar els 350 participants

Les jornades estaran precedides per la trobada de ministres de Turisme iberoamericans

Per Adrià Esteban

Presentació del Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya amb la ministra de Turisme, Verònica Canals.
Presentació del Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya amb la ministra de Turisme, Verònica Canals. | MARICEL BLANCH

De l’11 al 13 de març de 2020, Canillo serà la parròquia anfitriona del 11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya, que sota el títol Mountainlikers: turisme, innovació i sostenibilitat es fixa el repte de superar els 350 participants de l’edició anterior, celebrada l’any 2018 a Escaldes-Engordany. La trobada, que desenvoluparà les seves sessions de treball al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, reunirà una trentena de ponents internacionals i també està previst que hi hagi més 30 països representats entre la xifra total d’assistents. 

La ministra de Turisme, Verònica Canals, va destacar que el títol del Congrés va en consonància amb el lema de la Cimera Iberoamericana que Andorra acollirà l’any vinent —Innovació per al desenvolupament sostenible, objectiu 2030—. Precisament, just abans del Congrés, el Principat acollirà la reunió de ministres de Turisme iberoamericans, raó per la qual Canals va convidar als seus homòlegs «a quedar-se a Andorra a compartir experiències».

«Hem volgut estructurar un programa atractiu amb ponències de qualitat que generin interés als professionals», va expressar la titular de Turisme. En aquest sentit, Canals va exposar la confecció d’un programa que es dividirà en quatre sessions. La primera estarà dedicada íntegrament a les soluciones tecnològiques innovadores per al turisme sostenible, la segona posarà el focus en la vinculació del consum sostenible amb els recursos i els productes locals, i la tercera farà referència al turisme inclusiu. Finalment, la quarta sessió tractarà de posar en relleu casos d’èxit d’infraestructures turístiques dedicades al desenvolupament respectuós amb el medi ambient. 

Per la seva banda, el cònsol major del Comú de Canillo, Josep Mandicó, va ressaltar que la parròquia «s’enfronta també a aquest nou repte amb moltes ganes i il·lusió, el desenvolupament futur de la parròquia requereix la màxima atenció per protegir els recursos naturals i créixer de manera sostenible». 

El Festival de Música

D’altra banda, Canals va assegurar que l’espectacle musical que apareix reflectit en el projecte de llei de pressupost persegueix l’objectiu de «mantenir viu» el turisme «entre temporada i temporada». Per això, el ministeri treballa amb la idea de crear una oferta musical durant quatre caps de setmana del mes de maig, previsiblement a Andorra la Vella. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT