PUBLICITAT

La Massana

Baró defensa una consulta sobre la unió per telefèric de Carroi i Pal

El cònsol massanenc diu que la «hipotètica» fase dos del projecte de transport per cable «té punts a favor i en contra»

Per Adrià Esteban

Imatge general del Pic de Carroi.
Imatge general del Pic de Carroi. | MARICEL BLANCH

La «possible i hipotètica» fase dos del projecte que ha d’unir per telefèric Andorra la Vella amb l’estació de Pal passant pel Pic de Carroi haurà de sotmetre’s a un referèndum. Així ho va argumentar al PERIÒDIC el cònsol major de la Massana, David Baró, que pretén donar veu a la ciutadania de la parròquia perquè pugui decidir sobre la conveniència d’una infraestructura de transport per cable que, entre d’altres coses, permetria als esquiadors poder accedir des de la capital a les pistes sense haver de trepitjar sòl massanenc.

«Sempre hem dit que la fase 1 la veiem molt clara perquè és un atractiu turístic de país. La fase 2 si es vol fer s’haurà de fer una consulta a la Massana. Connectar el pic de Carroi amb l’estació té punts a favor i punts en contra», va expressar Baró, qui a títol persona va opinar que «té més punts a favor que en contra». En qualsevol cas, el cònsol va assegurar que «en el moment que toqui, que no serà ara, es requerirà explicar molt bé el projecte amb els seus avantatges i inconvenients, fent com un DAFO».

De totes maneres, Baró va mostrar-se caut amb aquesta segona fase ja que «primer s’ha d’amortitzar la fase 1», la que connecta Andorra la Vella amb el Pic de Carroi. «Té un cost molt important», va assenyalar el cònsol, que va remarcar que «allò important és que si això tira endavant és perquè és 100% finançament privat». En relació amb aquesta primera fase que concerneix a dues parròquies, Baró va deixar clar que «ni el Comú d’Andorra la Vella ni el Comú de la Massana volem o podem ficar un sol euro». 

«Han de ser un privats que confiïn i apostin per aquest atractiu», va afegir el cònsol, que va mostrar-se partidari de l’oportunitat perquè «els nostres ciutadans i visitants es moguin per experiències com aquestes amb vistes increïbles». «Però s’ha de fer amb màximes garanties financeres i de respecte pel medi ambient», va recalcar Baró.

De moment el més immediat és que ambdós comuns estan treballant conjuntament en la redacció del plec de bases per a la convocatòria d’un concurs que aviat veurà la llum. «Hem fet moltes reunions entre la Massana i Andorra la Vella, inclús Govern, i aviat podrem donar a conèixer alguna novetat», va dir Baró. En la mateixa línia es va expressar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, qui va assegurar que «ara estem al punt de maduresa suficient com per treure el concurs». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT