PUBLICITAT

La Massana

El Comú reclama més inversió pel tram de voravia fins a Arinsal

Baró confia que Ordenament Territorial destini «partides importants» a la parròquia

Per Adrià Esteban

Els guanyadors de la proposta dels pressupostos participatius.
Els guanyadors de la proposta dels pressupostos participatius. | SFGA / CESTEVE

La proposta guanyadora de la darrera edició dels pressupostos participatius, és a dir, el tram de voravia  entre la Massana, Erts i Arinsal (CG-4 i CG-5) comptarà amb 300.000 euros, una xifra que el cònsol major de la Massana, David Baró, va considerar insuficient. «Simbòlicament està bé que hagi guanyat, però la partida de 300.000 euros és una petita inversió que potser pots fer 100 metres. S’ha de complementar amb més inversió perquè això potser costarà 4 milions d’euros», va expressar Baró.

«És una vella reivindicació que des de la Massana fins a Arinsal les carreteres estiguin eixamplades i tinguin voravies per poder caminar», va afirmar Baró. «Els 300.000 euros és una petita part però justament ja ens va bé perquè vol dir que els ciutadans també estaven reclamant el mateix, per tant, hi ha una sintonia amb el que volia fer el Govern, el que el comú ha anat insistint cada any i el que els ciutadans han votat», va afegir Baró.

En aquest sentit, el dirigent massanenc va reclamar «partides importants» a la parròquia de cara als propers anys per part d’Ordenament Territorial. «Els veïns i els visitants ens ho demanen», va argumentar Baró, qui també va demanar l’eliminació d’algunes giragonses «que són punts negres» en direcció a l’estació de Pal. «S’ha fet la part de Canillo, d’Encamp, d’Ordino els últims anys i ara toca fer una inversió forta a la Massana», va dir Baró .

El desviament de la Massana

Una de les majors infraestructures nacionals que comptarà amb una partida de cara al pressupost del 2020 és el desviament de la Massana, concretament de 300.000 euros per a l’estudi de la viabilitat del projecte. Tot i ser una xifra petita en comparació amb la dimensió de la xifra total de la inversió, que s’aproxima als 40 o 50 milions d’euros, Baró va sostenir que «és un inici» tenint en compte que «això encara trigarà el seu temps». «Aquest projecte són dos anys de tota la inversió que fa el Govern a totes les parròquies. Fer el desviament voldria dir que el Govern només pot invertir en això durant dos anys», va cloure el cònsol de la Massana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT