PUBLICITAT

Ordino

«S’ha de fer participar a la gent del poble en la gestió comunal»

Entrevista a Sandra Tudó, candidata de MovemOrdino

Per Joan Josep Blasco

Sandra Tudó, candidata de MovemOrdino.
Sandra Tudó, candidata de MovemOrdino. | Maricel Blanch

Per segona ocasió, Sandra Tudó (47 anys) es presenta a les eleccions comunals. Ho farà amb una formació diferent al dels anteriors comicis, i amb l’experiència d’haver ocupat un espai en la minoria a la darrera legislatura.

–Es presenten com una alternativa amb maneres diferents de fer. Quins projectes tenen?
–Un dels principals projectes que portem és promoure la parròquia dins l’àmbit cultural en grans termes, volem una cultura gastronòmica, de l’urbanisme, del turisme, a nivell de medi ambient i la pròpiament dita de les activitats i tradicions de la nostra parròquia, per això ens hem de coordinar molt millor amb totes les associacions que hi ha. Ho farem potenciant l’escolta en el dia a dia amb la gent del poble, perquè actualment no s’està fent. Hem de fer que hi hagi més transparència i participació ciutadana. Som una alternativa, una manera diferent de fer, una regeneració política i un treball com és el braç a braç al carrer.

–S’ha deixat al poble de banda?
–S’han volgut fer alguns projectes per algunes persones, però no pel poble. I en canvi s’ha deixat de banda el dia a dia, com les voreres i la il·luminació. També volem que els caps de setmana, quan la gent baixi d’esquiar, Ordino sigui un après-ski de primer nivell.

– Volen desenvolupar una participació ciutadana directa en la política comunal?
–Sí. S’ha de fer participar a la gent del poble en la gestió comunal. Si no participen, les coses no acaben de funcionar. Els hem de portar a què puguin decidir en aquells temes més importants per a la parròquia. Les persones que formen MovemOrdino estem preparats per moure cada àmbit de la gestió comunal.

–Hi ha candidats que han criticat la seva presència en aquestes eleccions amb unes sigles diferents que a les anteriors comunals...
–Quan dèiem de fer una política diferent justament és això, una regeneració en la qual no entres en temes personals ni vas en contra de les persones, sinó que allò que tothom pot aportar sigui profitós i útil per a la parròquia. La meva coherència la deixo palesa en el moment que em presento com a independent en aquell moment en el tren de Liberals, a les nacionals Liberals i el PS van fer una plataforma que es deia d’Acord que va tenir molta empenta, i ara segueixo en aquest vaixell. Com a independent que continuo sent, vaig de la mà amb els que a les nacionals van anar amb els Liberals.

–També s’ha arribat a subratllar la presència de persones amb poca experiència política a les llistes. Vostè suma quatre anys a la minoria. Quina valoració en fa del seu bagatge?
– Tinc l’experiència a l’oposició i en aquesta part gestora. A més la que es troba dins la intel·ligència emocional que es treballa en el món educatiu i cap a on han de tirar els joves per treballar en un futur. Puc aportar totes aquestes coses al comú per gestionar-lo d’una manera diferent perquè hi hagi una transversalitat i que tothom se senti orgullós de tirar endavant els projectes per a la gent del poble.

–Quins són els punts forts de la parròquia?
–La seva postal, les activitats i la gent que viu al poble. Ordino deixa de ser ciutat dormitori, és una ciutat per viure, un poble per fer la vida del dia a dia i això és el que hem de potenciar. A més, tenim moltes activitats culturals que volem potenciar encara més per als ordinencs i perquè la resta de persones vinguin a la parròquia, que quan arribes aquí sembla que tot s’obri i que les muntanyes no siguin un impediment, sinó el contrari. És una imatge bucòlica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT