PUBLICITAT

Ordino

«La gent sabrà veure qui ha gestionat bé i qui no el comú»

Entrevista a Josep Àngel Mortés, candidat d’En Comú per Ordino

Per Joan Josep Blasco

Josep Àngel Mortés, candidat d’En Comú per Ordino
Josep Àngel Mortés, candidat d’En Comú per Ordino | Maricel Blanch

L’actual cònsol major participa en els comicis amb la intenció de repetir mandat. Josep Àngel Mortés (56 anys) encapçala una coalició entre quatre forces polítiques per tractar d’assolir la victòria i donar continuïtat  als projectes desenvolupats des de la corporació a l’última legislatura.

–Com valora la feina feta dels del comú?
–Portem 12 anys administrant els afers comunals i hi ha hagut un abans i un després. Des del 2008 fins avui. Vam entrar amb un deute de 25 milions d’euros i avui dia hem aconseguit reduir pràcticament el 50%. En aquests últims quatre anys, a més, hem pogut seure les bases perquè Ordino pugui enlairar-se. Evidentment treballar per la parròquia és la motivació principal.

–Quines millores es poden fer a la parròquia?
–Tenim deficiències i segurament la primera és que en un cul de sac, que no és com Canillo o altres parròquies que van de passada. Aquí la gent ha de venir. Hem de buscar atractius per fer venir la gent i, a més a més, perquè els habitants de la parròquia visquin amb una qualitat de vida que cada cop és més envejable. El que hem de fer és donar-li força cada vegada més i saber vendre aquest producte que tenim que és l’entorn natural, incloent-hi l’esquí.

–Un dels punts forts de la parròquia és el paratge natural amb el qual compta...
–Des de fa molts anys hem tirat cap aquesta línia, mantenir la idiosincràsia  de la parròquia. En aquest mandat passat, seguint aquesta idea, hem demanat la candidatura de la reserva de la biosfera. Això ja demostra l’objectiu que volem i busquem. Esperem tenir-lo l’estiu que ve i això ens donarà un plus important, ens posa en el mapa mundial, un label que farà que augmenti el turisme.

–Aquest medi natural s’ha de combinar amb iniciatives econòmiques...
–S’ha de moure l’economia i hem de tirar endavant un pla estratègic de dinamització de la parròquia, però primer havíem de seure aquestes bases. Teníem diversos problemes com Ordino Arcalís i és un dels temes que hem pogut resoldre. Hem fet una molt bona operació a curt termini, segur que en un futur es veurà i el temps demostrarà que ha estat bona. Ser dins de Grandvalira és una operació important.

–El va sorprendre que es presentessin quatre llistes a les eleccions?
–Amb 1.790 persones, que hi hagi quatre llistes segurament ningú s’ho hagués pensat. Però al final és un tema de salut democràtica. Hi poden haver les llistes que es consideren oportunes i tothom té el dret a presentar-se. És molt legítim. Els electors tindran més a triar. Han de tenir en compte les accions que s’han fet i nosaltres n’hem fet moltes de bones, hem sabut reduir l’endeutament que ens vam trobar el 2008, que ens va deixar d’herència l’Enric Dolsa que ha estat complicat retornar. Cada any hem pogut retornar quasi un milió d’euros. Tot i això, els últims quatre anys hem pogut retornar deute i a més fer inversions. La gent sabrà veure qui ha gestionat bé i qui no el comú.

–Us va sorprendre la tornada de Dolsa a la primera escena política?
–No, perquè de tota la vida ha tingut inquietuds polítiques.

–Han fet molt esment de ser del mateix color polític del Govern per poder desenvolupar projectes. Altres candidatures diuen que no és un avantatge...
–És un potencial. Hem estat capaços de tancar el camí ral, que comunica tota la parròquia, i fer l’eixamplement de la carretera. Són tota una sèrie d’accions amb uns costos importants amb Govern i demostra que hi ha hagut molta agilitat i sintonia. Si guanyem és un plus que tenim.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT