PUBLICITAT

Ordino

L’escena electoral incideix en el futur de Casa Rossell

Dolsa i Mortés mostren propostes per donar un ús a l’edifici

Per Joan Josep Blasco

Estat actual d'una de les cambres de Casa Rossell.
Estat actual d'una de les cambres de Casa Rossell. | El Periòdic

L’estat en el qual es troba Casa Rossell i els usos que se li poden donar estan portant debat entre les candidatures, especialment entre X’Ordino i En Comú per Ordino. Les dues formacions miren de donar una sortida a un dels patrimonis destacats de la parròquia i el país, que es troba en un estat de deixadesa en el seu interior després de dècades sense haver-se utilitzat.

El candidat a cònsol major de X’Ordino, Enric Dolsa, va mostrar en el debat televisiu de divendres diverses fotografies de diferents cambres de Casa Rossell. «Està en un estat lamentable. És vergonyós», indicava Dolsa, que aquesta mateixa setmana va anunciar la intenció de portar el Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient a l’edifici, per dignificar l’espai i donar ús a un immoble històric d’Andorra. En el debat el seu rival d’En Comú per Ordino, Josep Àngel Mortés, el va rebatre assegurant que s’havia provat de traslladar-hi un ministeri, però no hi havia metres quadrats suficients per convertir-la en seu ministerial. Per a Dolsa aquesta afirmació no és correcta. «No és veritat que hagin mirat de posar-hi un ministeri. La propietat és grandiosa i es pot fer, amb tots els edificis i els espais que hi ha costat perfectament hi pot anar un ministeri». Es reafirma que el comú els últims quatre anys «no ha fet res» i que en campanya el que presenten els seus rivals «tot són projectes, però no han fet res durant tot aquest temps».

Mortés presentava ahir les intencions que té per a la instal·lació en cas de guanyar les eleccions. Destacava que en la darrera legislatura el Govern va fer «una important inversió» per rehabilitar l’espai, millorant l’exterior, la capella i la il·luminació, entre altres aspectes. Després d’aquestes millores considera que és necessari «donar un ús i viabilitat» a Casa Rossell, perquè «aporti valor afegit  per a la parròquia». En aquest sentit indicava que hi ha sobre la taula fins a 10 propostes per realitzar-hi projectes, en una tasca que va de la mà amb el Govern i Actua. Les iniciatives «s’han valorat, puntuat i analitzat per veure quina és la més adient per a la parròquia». Aquestes opcions estan relacionades en diversos àmbits i la intenció és que alguna d’elles sigui una realitat en el proper mandat.

X’Ordino es troba amb el jovent de la parròquia

Tenir en compte les necessitats i les opinions dels joves de la parròquia. En aquest sentit X’Ordino va organitzar ahir la Festa del Jovent, en la qual la formació liderada per Enric Dolsa va poder copsar els plantejaments dels ciutadans d’aquesta franja d’edat. «Se’ls ha d’escoltar, perquè fa temps que des del comú no ho fan. Són persones que tenen les seves opinions i propostes i se’ls ha de tenir en compte», destacava Dolsa. Des del seu partit els van fer arribar els projectes que tenen en el programa, així com l’interès per recuperar festes i celebracions que s’han perdut. «Els últims quatre anys se’ls ha anat traient pressupost i volem recuperar-ho», concloïa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT