PUBLICITAT

Ordino

X’Ordino proposa traslladar als joves a l’edifici la Font

La formació considera que actualment no tenen un lloc adient per reunir-se

Per Joan Josep Blasco

Mas i Dolsa, al mercat de Nadal.
Mas i Dolsa, al mercat de Nadal. | J.J.B.

La candidatura de X’Ordino va aprofitar el matí de diumenge per passejar pel mercat de Nadal i comprar-hi productes. Després de la reunió que van mantenir el vespre anterior amb els joves de la parròquia, el candidat a cònsol major, Enric Dolsa, ofereix l’opció que aquest col·lectiu tingui com a seu l’edifici la Font.

Aquesta iniciativa la plantegen després de detectar la incidència que tenen per reunir-se. «Un dels problemes que tenen els joves és que els han canviat diverses vegades d’ubicació i en aquest moment sembla ser que estan en un magatzem», exposava Dolsa. Per aquest motiu i perquè s’hi trobin en unes condicions òptimes en una instal·lació,  «els posarem a l’edifici la Font, just al costat dels avis, perquè participin i compaginin els uns amb els altres, perquè cada dia es puguin veure». Aquesta relació entre persones de diferents generacions «és molt bona» per a les dues parts, que serveix com a intercanvi d’experiències i els permet mantenir-se en contacte.

Aprofitant que es representava  la cacera de l’última Ossa d’Ordino, Dolsa destacava la importància de «recuperar les tradicions» de la parròquia, i donar un impuls a les que es realitzen, des dels contrabandistes a les falles. En referència a l’Ossa, que es va portar a terme als jardins del Museu Casa Areny-Plandolit, recordava que antigament es representava el 26 de desembre «a la plaça Parroquial d’Ordino, de sempre», i que aquesta tradició «seria bo» que retornés a aquest espai del poble.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT