PUBLICITAT

Ordino

Tudó referma ser l’opció per «sacsejar consciències»

MovemOrdino fa de la participació ciutadana la seva bandera política

Per El Periòdic

Tudó parla als assistents de la reunió de poble a Ordino.
Tudó parla als assistents de la reunió de poble a Ordino. | PS

La reunió de poble a Ordino va permetre presentar a MovemOrdino la seva candidatura davant la ciutadania assistent, i rebre les preocupacions de la gent. Sandra Tudó i el seu equip van exposar el seu programa posant èmfasi en el fet que es tracta d’una llista formada per independents, i que compta amb el suport del Partit Socialdemòcrata.

En la seva exposició va remarcar un missatge que ha anat repetint amb el pas dels dies de la campanya, que es tracta d’una opció política que apareix per «sacsejar consciències i animar la gent a vincular-se per la parròquia». És un plantejament que vol ser diferenciador respecte la resta de candidatures i amb la qual esperen aconseguir la victòria. Jean Michel Armengol, cap de llista número dos, va parlar de transparència i de promoure la participació ciutadana, per «consultar, escoltar i promoure que opinin i s’hi vinculin, i explicar en tot moment com va el comú, quins són els projectes i com es desenvoluparan». La resta de components de la llista van parlar dels altres apartats que es poden trobar al programa. Un cop finalitzades les exposicions, va ser el torn de la gent, de preguntar dubtes que es presenten i de com se solucionaran neguits i incidències que tenen. Els membres de MovemOrdino van rebre qüestions sobre neteja de boscos, el tancament del punt jove, busos nocturns, iniciatives lúdiques i culturals, aparcaments i carrers sense sortida. Tudó va assegurar que un dels seus objectius és que «la gent estigui orgullosa de la seva parròquia».

Hotel Casamanya

El projecte de MovemOrdino per a l’Hotel Casamanya és convertir-lo en un centre cívic i residència per a la gent gran. «Hem de trobar una solució a l’Hotel Casamanya, hem de donar-li una resposta al poble, i el poble ha de decidir què vol», indicava la cap de llista, remarcant que la solució ha de tenir «el consens del Quart i del Departament de Patrimoni» del Govern.

A les plantes superiors s’instal·laria la residència perquè aquelles persones grans que «estiguin soles a casa i vulguin viure amb d’altra gent i en comunitat» tinguin l’oportunitat de fer-ho, sent «una residència activa i que doni la millor qualitat de vida possible». A la part baixa de l’edifici es realitzaria el centre cívic, que «aportaria la part cultural, intergeneracional i de lligams entre tots per donar-li més carisma a la nostra parròquia». A més, s’hauria de restaurar la façana, que és «l’entrada de la nostra parròquia». 

D’altra banda, i en relació a l’informe d’Acció Feminista, Tudó va insistir que «volem treballar per una parròquia per a tothom», i això significa que «no volem diferències de gènere, volem que la parròquia sigui unànime en les qüestions de gènere».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT