PUBLICITAT

Ordino

Mortés té presents els rivals en el final de campanya

Critica les maneres de fer de Dolsa i Tudó i defensa el seu consolat

Per Joan Josep Blasco

Mortés, en la seva intervenció a la reunió de poble.
Mortés, en la seva intervenció a la reunió de poble. | J.J.B.

En Comú per Ordino va concloure la campanya amb la reunió de poble d’Ordino.  Ho va fer defensant el seu projecte, la coalició formada per aquests comicis, i recordant-se dels seus rivals polítics, en dues setmanes en les quals s’han vist atacs en totes les direccions entre candidatures.

Les crítiques rebudes per part dels adversaris per l’aliança entre partits feta, la va resoldre Maria Cristina Montolio en el seu parlament. «Encara que tinguem diferents maneres de pensar, tots volem el millor per la parròquia», exposava la representant d’SDP de la llista. Una de les criticades durant la campanya és Eva Choy, integrant de la minoria i ara aspirant a cònsol menor. En els quatre anys a l’oposició, «he anat comprovant com al comú es consolidava un equip de treball eficient», assenyalava la component de Liberals, subratllant la decisió presa perquè «els pactes formen part d’una maduresa política», i destacant que en el darrer consolat s’han realitzat «molts projectes encertats».

Per tancar l’acte, Josep Àngel Mortés, va fer-ho en primera instància destacant «l’equip» que ha format part del seu consolat, amb el qual «en aquest mandat hem treballat perquè Ordino sigui no només el nostre orgull, sinó de tot Andorra». També remarcava als seus acompanyants a la candidatura. «S’acaba una campanya de la qual podem estar contents de la feina feta», assegurava, mentre que assenyalava que «algun adversari ha confós els projectes amb els insults i les males formes», a través de «tergiversar la realitat», «malmetent la imatge de la política» i presentant projectes que «no eren seus o d’altres èpoques». Es dirigia directament a Enric Dolsa, cap de llista de X’Ordino. També em va tenir per a la número u de MovemOrdino, Sandra Tudó, remarcant que «amaga el color vermell pel verd» i presenta «propostes buides de contingut, populistes i impossibles de portar a terme».

Mortés va valorar davant els assistents que «la diferència entre ells i nosaltres és que fem projectes viables», mentre que la resta «no coneixen la realitat d’Ordino», per tant, «no podem deixar la parròquia en mans de persones que no són coherents i que diuen mentides». En canvi, des de la seva formació, «hem demostrat que podem gestionar-la».

Foment del patrimoni

La formació va aprofitar el matí per exposar el seu programa en matèria cultural i turística. L’estiu passat el comú ordinenc va establir Les claus de la Cortinada, aconseguint l’augment en un 600% en les visites a la Mola i la serradora de Cal Pal, així com també l’índex de gent a l’església de Sant Martí de la Cortinada, l’edifici de Cal Pal i el Centre de Natura. Aquesta és una iniciativa que serveix per donar a conèixer el patrimoni i la cultura del poble i permet dinamitzar els hotels i comerços de la zona, com ho pretén ser també la iniciativa Riberamunt. «Potenciarem la cultura i patrimoni dels pobles de la parròquia més enllà del nucli d’Ordino fins el Serrat», indicava el número sis de la llista, Jordi Serracanta, perquè «la gent els conegui i ajudar a dinamitzar tota la zona».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT