PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pyrénées estudiarà les singularitats de cada empleat del Punt de Trobada

El grup els oferirà assessorament a més de formació continuada per garantir una transició «ordenada»

Per Lara Ribas

Els representants dels treballadors del Punt de Trobada es reuneixen amb el cap de Govern, ahir.
Els representants dels treballadors del Punt de Trobada es reuneixen amb el cap de Govern, ahir. | SFGA / CESTEVE

El Grup Pyrénées segueix treballant en el traspàs del centre comercial del Punt de Trobada i, malgrat no haver-se reunit encara amb els propietaris del terreny ni els treballadors, ja ha perfilat algunes de les qüestions que tindran en compte en el moment de la transició. Des de la futura societat explotadora van reiterar que garantiran la continuïtat de tots aquells empleats que vulguin seguir treballant al centre comercial i van avançar que l’objectiu és mantenir-los en la seva ubicació actual sempre que sigui possible. Tot i així, estan disposats a analitzar cas per cas. 

En aquest sentit, les fonts consultades van insistir que tot i treballar per intentar conservar les actuals condicions, hauran de tenir en compte les singularitats de cada treballador. Volen fixar les condicions econòmiques en funció de la vàlua, però –segons van concretar les fonts consultades– hauran d’estudiar amb detall sobretot aquells casos de persones que estan a punt de jubilar-se o que són eventuals. De tota manera, el Grup Pyrénées realitzarà un acompanyament per fer la transició més confortable a tots els treballadors. 

Tal com ja va anunciar la setmana passada, la societat té pensat posar a la seva disposició un punt d’informació i d’orientació per tal d’aconsellar-los en la seva futura posició, tot i que la idea és que puguin mantenir-la i, si no és possible, trobar el lloc més adient a cada empleat. I seguint la filosofia de l’empresa, per tal de poder fidelitzar els treballadors, també vol oferir-los formació continuada perquè puguin desenvolupar sense problemes la futura ubicació. Amb tot, des del Grup Pyrénées van voler traslladar un missatge de tranquil·litat tot assegurant «un canvi ordenat» malgrat reconèixer que les vacances de Nadal poden alentir tot el procés. 

Reunió amb el Govern

Per la part dels treballadors, que segueixen preocupats per la incertesa del seu futur laboral, estan buscant el màxim de suports per assegurar-se el millora traspàs. Si bé la setmana passada l’USdA ja va manifestar el seu suport al col·lectiu i va posar a la seva disposició l’advocat del sindicat, just ahir a la tarda tres representants dels empleats del Punt de Trobada van reunir-se amb el cap de Govern, Xavier Espot, que va escoltar atentament les seves inquietuds. 

Segons van informar des del Govern a través d’un comunicat, Espot va assegurar que «farà tot el que estigui a l’abast de l’Executiu i que estarà al costat dels empleats perquè en tot moment es compleixi el Codi de Relacions Laborals, com ja s’ha realitzat anteriorment en altres afers similars». De fet, el cap de Govern, tot manifestant que complirà amb les seves obligacions i escoltarà els treballadors, fins i tot va oferir-se per intentar mediar entre el col·lectiu i els futurs propietaris en cas que la situació ho acabés requerint. 

Creixement del centre comercial

Tot i que els treballadors temen pel seu lloc de treball i, en cas de conservar-lo, pel manteniment de les mateixes condicions contractuals, el Grup Pyrénées des del primer dia ja va anunciar que el seu projecte consisteix a fer créixer el centre comercial i passar dels 435 empleats amb què compta actualment a una plantilla que superi els 500. De moment, encara que la futura societat explotadora ja estigui movent fils per començar el més aviat possible aquesta transició, no hi ha data prevista per al desnonament, ja que no va implícit amb la sentència i és la propietat qui ha de demanar que es procedeixi a executar-la, cosa que encara no ha fet. Quan s’activi, que s’espera que sigui passades les festes de Nadal, l’explotadora actual disposarà de tan sols 15 dies per abandonar l’edifici. 

Els Cachafeiro consideren que la resolució és inconstitucional

Després de conèixer la sentència de la sala civil del Tribunal Superior, que obliga els actuals propietaris a abandonar el Punt de Trobada, la família Cachafeiro finalment ha decidit recórrer-la al Tribunal Constitucional tot demanant-li que admeti el recurs d’empara amb efectes suspensius. Segons les fonts consultades, el problema és que a l’hora de dictar el desnonament de l’edifici s’està utilitzant una llei que és de l’any 1999 per a un contracte que es va signar al 1982, per tant, la legislació s’està aplicant amb efectes retroactius. Per contra, s’hauria d’haver utilitzat el Decret de procediment del 1922 que era vàlid en aquell moment.  «Això és un error patent, ja que s’està cometent una infracció al procés degut i és inconstitucional», van detallar a aquest rotatiu. Per això, l’arrendatària té clar que si el TC no els dona la raó, acudiran al Tribunal d’Estrasburg al·legant que s’està incomplint un article de la Convenció Europea dels Drets Humans. 

D’altra banda, la família Cachafeiro segueix a l’espera que el TC dicti sentència sobre el recurs que va interposar contra l’arxivament de la querella que havia presentat pel contracte signat entre els propietaris del terreny on s’ubica el centre comercial i el Grup Pyrénées. Segons les fonts consultades, el tribunal ja disposa de l’informe de la Fiscalia i, per tant, ja té tots els elements per emetre una resolució, que hauria d’arribar a molt estirar a finals de gener. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT